víz állott, most tómeder

2018.05.09. 17:35

Reggelre eltűnt a víz a zalakarosi termáltóból

Műszaki hiba lehetett az ok.

A meghökkentő hírről elsőként a Zala megyei hírportál, a zaol.hu számolt be. Ahogy Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere közleményében írta: A zalakarosi termáltó vízelvezető rendszerének meghibásodása miatt ma hajnalban a tóban lévő víz elszivárgott.

A műszaki probléma feltárását már elkezdték a szakemberek, hogy mielőbb helyre tudják állítani a korábbi állapotot. A városvezető hozzátette: a tónak elsősorban esztétikai, szabadidős értéke van, állatvilága szinte nincs, a betelepített növényzetet pedig a kiszáradás ellen átültetik olyan részre, ahol maradt még valamennyi víz a mederben.

A mintegy másfél hektáros felületű, jellemzően 180-280 centiméter mélységű tavat egyébként a gyógyfürdő elfolyó, de biológiailag megfelelő módon kezelt vize táplálja. A polgármester az eddigi vizsgálatok alapján azt mondta: a fóliával fedett meder alatt egy gödör keletkezhetett, ott a fólia kiszakadt, ezért a víz azon keresztül elfolyt.

Borítókép: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában