Járvány

2020.04.28. 12:57

Maszk miatt verekedett, felfüggesztett börtönt kapott

Egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott kedden egy diák Vietnamban, aki megütött egy biztonsági őrt, miután az megkérte őt, hogy a koronavírus-járvány miatt viseljen maszkot – közölte a bíróság.

A 23 éves Bui Anh Huant azért ítélték el, mert ellenállt egy hivatali kötelezettségeit teljesítő hatósági személynek – számolt be Ho Si Minh-város rendőrségének lapja.

Az incidens március 30-án kora reggel történt. Huan maszk nélkül futott a dél-vietnami nagyváros egyik lakóövezetében. Az egyik épület előtt álló biztonsági őr, Ha Ngoc Gia arra kérte, hogy tegyen fel maszkot, de a férfi ellenállt, és megütötte az őrt.

A bíróság leszögezte: Huan viselkedésével megsértette a szabályokat, és szigorú büntetést érdemel, amelynek az elrettentést kell szolgálnia.

A vietnami társadalom nagy része eleget tesz a koronavírus-járvány megfékezését célzó kormányzati rendelkezéseknek.

A délkelet-ázsiai országra az Egészségügyi Világszervezet (WHO) követendő példaként hivatkozik. Vietnamban egyetlen új fertőzést sem regisztráltak az elmúlt 12 napban. A koronavírusos betegek száma hivatalosan 270, halálesetről nem tudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában