Művelődés, nevelés

2018.06.01. 11:57

Elismerték a legjobb tanárok érdemeit

Pedagógusnap alkalmából díjazták a kiemelkedő munkát végző tanárokat. Kásler Miklós azt mondta: ők azok, akik megtanítják diákjaikat pontosan, elkötelezetten, jókedvvel dolgozni, valamint olyan közösséget építenek, amiben az emberek figyelnek és számíthatnak egymásra.

Az iskolai közösség pedig a gyerekek, a szülők és a pedagógusok közös munkájának gyümölcse, amely csak akkor lehet sikeres, ha mindenki részt vesz benne, és mindenki hozzáteszi a saját értékeit – mondta Kásler Miklós a pedagógusnap alkalmából tartott díjátadón a Pesti Vigadóban pénteken.

Az emberi erőforrások minisztere kiemelte: nincs iskola közösség nélkül, az iskolai közösségépítés pedig kemény, de értékes munka, amely a nemzetet szolgálja. A pedagógusokat méltatva azt mondta:

Ők tanítványaik példaképei, akik életükkel, emberségükkel, ismereteikkel ápolják és gondozzák az ifjúság „világra csodálkozó elméjét”, valamint építik identitásuk pilléreit, hogy biztos hátterük legyen, ha nehézségekbe ütköznek. A pedagógus arra nevel, hogy az ember minden körülmények között ember legyen, és adja meg a másiknak a tiszteletet

– fogalmazott a miniszter.

Hozzátette, hogy minisztérium célja az, hogy a „világ egyik legműveltebb, legértékesebb nemzetének tartsa meg a magyart”, és az Emmi a klasszikus értékekre, a magyar hagyományokra épülő, korszerű és magas szintű oktatási rendszert támogat az óvodától az egyetemig.

Az eseményen Kásler Miklós és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár átadta az oktatási-nevelési területen végzett kiemelkedő munkáért járó Eötvös József- és az Apáczai Csere János-díjat, a felsőoktatás területén végzett kiemelkedő munkáért járó Szent-Györgyi Albert-díjat, a kiemelkedő óvodapedagógiai munkáért odaítélhető Brunszvik Teréz-díjat, valamint a gyerekek harmonikus személyiségformálásában kiemelkedő munkáért adományozható Németh László-díjat.

Borítókép: illusztráció. Forrás: Flickr.com / Ilmicrofono Oggiono

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában