Közlemény

2023.04.05. 12:39

Magyar Nemzeti Médiaszövetség: folytatódik a globális véleményterror

A Facebook ezúttal a legnagyobb felvidéki magyar hírportál tartalmait tette szinte elérhetetlenné követői számára. A Magyar Nemzeti Médiaszövetség közleményben reagált a hírre, amelyet szerkesztőségünkhöz is eljuttatott. A szövetség állásfoglalása alább olvasható.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség megdöbbenve tapasztalja, hogy a legnagyobb közösségi oldal már nemcsak a magyarországi, hanem a külhoni magyar konzervatív sajtó működését is önkényesen korlátozza.

A Facebook ezúttal a Ma7.sk tartalmait tette szinte elérhetetlenné követői számára. A portál tájékoztatása szerint október óta tart a folyamat, amelynek során drasztikusan lecsökkentették cikkeik eléréseit a közösségi oldalon.

Mindenki tudja, hogy a globális közösségi médiaszolgáltatók kulcsszerepbe kerültek a kommunikáció területén. Szövetségünk mindig is kiállt a véleménynyilvánítás és a sajtó szabadsága mellett. Többször felhívtuk már a techcégeket, hogy hagyjanak fel az önkényes cenzúrával és dolgozzanak ki világos elveket a tartalmak szabályozására. Most sem hallgathatunk: 

követeljük, hogy a Facebook tegye világossá, milyen elvek alapján igyekszik korlátozni a Ma7.sk elérhetőségét, amennyiben pedig nem tud észszerű magyarázattal szolgálni, haladéktalanul hagyjon fel a legnagyobb felvidéki magyar hírportál cenzúrázásával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában