Városháza-botrány

2021.11.13. 16:30

Lemondásra szólítja fel Karácsony Gergelyt a Volner Párt

A Volner Párt felszólítja Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy az össze-vissza hazudozás és a Budapestnek okozott károk miatt haladéktalanul mondjon le, adja át a hivatalát egy méltóbb embernek, és fejezze be Gyurcsány Ferenc kiszolgálását – közölte Volner János független országgyűlési képviselő szombaton Budapesten, a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón.

A párt névadó elnöke kijelentette: Karácsony Gergely méltatlanná vált Budapest képviseletére, hiszen bebizonyosodott róla, hogy megpróbálta eladni a városháza műemlék épületét, és amikor ez kiderült folyamatosan hazudott és átverte a budapestieket.

Hangsúlyozta: Karácsony Gergelyék azzal az ígérettel kapták meg a bizalmat a budapestiektől, hogy gyarapítani fogják a főváros vagyonát, ehhez képest folyamatos vagyonfelélés történik.

Hozzátette: Karácsony Gergely 199 milliárd forintot örökölt meg Tarlós István korábbi főpolgármestertől, mostanra ezt az összeget szinte teljesen felélték a baloldali városvezetők.

Emlékeztetett: amikor kiderült a városháza eladásának szándéka, akkor Karácsony Gergelyék először azt mondták, hogy ez fel sem merült, amikor kitudódott, hogy a főváros vagyonkezelője tárgyalt az ügyben, akkor azzal reagáltak, hogy csak egy tanulmányt vizsgáltak az ügyben, és azt is réges-régen. Aztán amikor nyilvánosságra került, hogy idén májusban tárgyaltak a városháza eladásáról, akkor Karácsony Gergely újból tagadásba menekült.

A Volner Párt különösen súlyosnak tartja Karácsony Gergely vagyonfelélését annak ismeretében, hogy a városvezetés körül csak úgy nyüzsögnek a különböző baloldali érdekeltségű vállalkozók – fogalmazott Volner János.

A politikus elmondta: a főváros villamosokat érintő közbeszerzésének tisztességtelensége miatt tett feljelentését befogadták, elrendelték a nyomozást a hatóságok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában