EURO-2024

2024.05.21. 15:43

Cristiano Ronaldo is ott lehet az Eb-n, Toni Kroos pedig a torna után befejezi a pályafutását

A hírek szerint a nyári Európa-bajnokság után befejezi pályafutását a házigazda, magyar csoportellenfél német válogatott labdarúgója, Toni Kroos. Az is kiderült, hogy az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo, valamint a 41 éves Pepe is ott van a labdarúgó Európa-bajnokságra készülő portugál válogatott 26 fős keretében.

MW

A portugálok támadója, Cristiano Ronaldo köszönti a német középpályást, Toni Kroost

Forrás: AFP

Fotó: Matthias Hangst

A spanyol Roberto Martínez vezette luzitánok 26 fős névsorában nincs különösebb meglepetés, 

a 39 éves támadó 11. nagy tornájára, egyben hatodik kontinensviadalára készülhet a nemzeti csapattal, míg Pepe a 2008-as Eb óta nem hiányzott a portugál keretből.

A 206-szoros válogatott Ronaldónak a 2004-es, a számára hazai Európa-bajnokság volt az első, a 2016-os tornán aranyérmet ünnepelhetett, s amennyiben nem sérül meg, hatodik kontinensviadalán tovább javítja részvételi rekordját. Ronaldo 128 válogatott találattal nemzetközi gólrekorder.

A portugálok a csoportkörben június 18-án a csehek, négy nappal később a törökök, június 26-án pedig az újonc georgiaiak ellen lépnek pályára Lipcsében, Dortmundban, majd Gelsenkirchenben.

A portugálok Eb-kerete:

kapusok: Diogo Costa (FC Porto), Jose Sá (Wolverhampton Wanderers), Rui Patricio (AS Roma)

védők: Antonio Silva (SL Benfica), Danilo Pereira (Paris Saint-Germain), Diogo Dalot (Manchester United), Goncalo Inacio (Sporting), Joao Cancelo (FC Barcelona), Nelson Semedo (Wolverhampton Wanderers), Nuno Mendes (Paris Saint-Germain), Pepe (FC Porto), Ruben Dias (Manchester City)

középpályások: Bruno Fernandes (Manchester United), Joao Neves (SL Benfica), Joao Palhinha (Fulham), Otavio Monteiro (al-Nasszr), Ruben Neves (al-Hilal), Vitinha (Paris Saint-Germain)

támadók: Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (al-Nasszr), Diogo Jota (Liverpool FC), Francisco Conceicao (FC Porto), Goncalo Ramos (Paris Saint-Germain), Joao Felix (FC Barcelona), Pedro Neto (Wolverhampton Wanderers), Rafael Leao (AC Milan)

Toni Kroos az Eb után befejezi a pályafutását

A nyári Európa-bajnokság után befejezi pályafutását a házigazda, magyar csoportellenfél német válogatott labdarúgója, Toni Kroos.

A Bajnokok Ligája-döntős Real Madrid játékosa kedden, egy podcastben jelentette be döntését.

A világbajnok középpályás a 2021-es kontinensviadal és 106 mérkőzés után lemondta a válogatottságot, idén februárban azonban közölte, hogy visszatér és a felkészülés, valamint a hazai torna során Julian Nagelsmann szövetségi kapitány rendelkezésére fog állni.

A németek június 14-én nyitják az Eb-t a skótok ellen, majd június 19-én Stuttgartban a magyar válogatottal találkoznak, június 23-án pedig szintén Stuttgartban Svájc lesz az ellenfelük. A 24 csapatos Eb július 14-ig tart, a csoportokból az első két helyezett, valamint a négy legjobb harmadik jut majd a 16 közé.

Kroos korábban három-három német bajnoki címet és Német Kupát nyert a Bayern Münchennel, amellyel 2013-ban triplázott, azaz a Bajnokok Ligájában is győzött, majd 2014-ben igazolt a Real Madridhoz. Utóbbi csapattal további négy BL-t, öt klubvilágbajnokságot, négy spanyol bajnoki címet és egy Király Kupát nyert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában