Baon podcast

2024.06.03. 10:46

Minden évben emlékeznek az eltűnt gyerekekre – podcast

A Hír FM vendége Bozóné Soós Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőr alezredese volt, akivel Vízi Zalán műsorvezető-riporter beszélgetett az Eltűnt gyermekek világnapja alkalmából.

Orosz Fanni Flóra

Május 25-e az Eltűnt gyermekek világnapja. Csak úgy, mint a legtöbb világnap, ez is a figyelemfelhívásra és a megelőzésre szolgál. Miért pont május 25.? Ez a történet több évtizeddel korábban, 1979-ben kezdődött, amikor egész Amerikát megrázta egy hatéves kisfiú eltűnése, aki aznap egyedül indult iskolába, de sem oda, sem haza nem jutott. Május 25-ét 1983-ban, Ronald Reagan nyilvánította az Eltűnt gyerekek világnapjává.

eltűnt gyerekek, világnap, Kecskemét,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Bozóné Soós Marianna elmesélte, hogy Magyarországon is van egy jól ismert rémisztő történet: 1987-ben karácsony előtt egy budapesti bár elől elraboltak egy két hónapos csecsemőt. A rendőrök eredményes munkát követően tíz hónappal később, az akkor már egyévessé cseperedett gyermeket visszajuttatták szüleihez.

A rendőr alezredes felhívta a figyelmet, hogy az apró lépések is hatalmas segítséget adhatnak egy nyomozás eredményességéhez, amihez két elérhetőséget is elmondott:

  • Telefontanú Program „hogy a bűn ne maradjon büntetlenül!”. Neve bemondása nélkül hívhatja a Telefontanú ingyenes telefonszámát! 06-80-555-111.
  • Vagy használja a 112-es hívószámot.

Az alábbi felvételen további részletek és történetek derülnek ki az Eltűnt gyerekek világnapjával kapcsolatban, de a megelőzésről is többet tudhatunk meg:

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában