Hagyományőrző falunap

2024.06.03. 12:21

Bányai Gábor megköszönte a polgármesterrel való együttműködést a borotai falunapon – galériával

Idén huszonkettedik alkalommal rendezték meg Borotán a hagyományőrző falunapot, volt kispályás labdarúgótorna és főzőverseny, felléptek a helyi óvodások és iskolások, voltak könnyűzenei koncertek és hajnalig tartó közös mulatság.

Pozsgai Ákos

Tóth Renáta polgármester köszöntötte a falunap résztvevőit, aki elmondta, hogy idén is széles körű összefogásnak köszönhetően jött létre az esemény. A fáradságot nem ismerő önkormányzati munkatársak mellett, akik óriási részt vállaltak a szervezésben és lebonyolításban, köszönetet mondott a Kicsi Vagyok Alapítvány vezetőinek is, a Falusi Civil Alap által nyújtott pályázati forrással hozzájárult a falunaphoz.

falunap, Borota, Bányai Gábor
Bányai Gábor kormánybiztos, országgyűlési képviselő köszönetet mondott Tóth Renáta polgármesternek az együttműködésért
Fotó: Pozsgai Ákos

Szép hagyomány, hogy a falunapi rendezvényre sokan hazalátogatnak a Borotáról elszármazottak közül is, akik a családtagjaikon kívül felkeresik a régen látott barátokat, ismerősöket is. A szervezők törekedtek arra, hogy valamennyi korosztály megtalálja a neki való és tetsző programot, a főzőverseny mellett helyi fellépők, könnyűzenei koncertek, sportesemények és főzőverseny is várta a falunapra érkezőket. A gyerekeket ugrálóvár, kosaras körhinta, csúszda, arcfestés és népi játékok várták.

Bányai Gábor kormánybiztos, országgyűlési képviselő köszönetet mondott Tóth Renáta polgármesternek az együttműködésért, amit az elmúlt öt évben folytattak a település érdekében. A képviselő arra biztatta a borotaiakat, hogy minél nagyobb létszámban vegyenek majd részt az önkormányzati és európai uniós választásokon egy hét múlva, hozzák meg a számukra legmegfelelőbb döntést, majd a település élete mielőbb zökkenjen vissza a hétköznapokba, és a falu lakói éljék a megszokott, békés életüket, szépítsék együtt a falu életét. Annak a reményének is hangot adott, hogy a polgármesterrel tovább folytathatná a megkezdett közös munkát.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában