Gyűlölet

2023.01.29. 19:08

Magyarellenes rigmusok miatt felfüggesztették a Sepsi OSK-FCU 1948 Craiova labdarúgó-mérkőzést (videó)

A bíró előbb a 26. percben félbeszakította, majd végleg lefújta a vasárnapi Sepsi OSK-FCU 1948 Craiova labdarúgó-mérkőzést a román bajnokság élvonalában, miután a vendégegyüttes szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak.

Forrás: Facebook

Andrei Chivulete játékvezető először az öltözőbe küldte a csapatokat, és hangosbemondón felszólították a vendégszurkolókat, hogy fejezzék be a magyarellenes rigmusok skandálását. Tíz perc kényszerszünet után a csapatok visszatértek a pályára, de a mérkőzés csak néhány másodpercet folytatódott, mert a Craiova drukkerei folytatták a magyarellenes szólamaikat, így a bíró lefújta a mérkőzést. 

Romániában először fordult elő, hogy rasszista, idegengyűlölő skandálások miatt felfüggesztettek egy meccset.

 A magyar tulajdonosi hátterű Sepsi mérkőzéseinek többségén a vendégszurkolók rendszeresen kiabálnak magyarellenes rigmusokat, ami ellen a háromszéki együttes vezetősége többször felemelte a szavát, kifogásolva, hogy a román labdarúgás vezetői nem lépnek fel elég szigorúan a jelenség visszaszorítása érdekében. 

A három pont sorsáról a Román Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága fog dönteni. A román sportsajtó arra számít, hogy a mérkőzést a zöldasztalnál a Sepsi OSK fogja megnyerni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában