még nem lefutott

2019.02.13. 10:15

Solskjaer: a MU is úgy akar focizni, mint a PSG

A Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a kedd esti Bajnokok Ligája mérkőzésen a Paris Saint-Germain magasabb szintet képviselt, csapata éppen ezt a szintet célozza meg.

„A Manchester United a csúcson akar lenni.

Csalódottak vagyunk, de fejlődni kell, mert ez az a színvonal, amelyet el akarunk érni. Őszintének kell lennünk, az ellenfél magasabb szintet képviselt”

- vélekedett Ole Gunnar Solskjaer a nyolcaddöntős párharc 2-0-ra elvesztett manchesteri első mérkőzése után.

A United veretlen volt a 45 éves norvég tréner decemberi kinevezése óta, minden versenysorozatot figyelembe véve tíz győzelemnél és egy döntetlennél járt a PSG elleni BL-találkozó előtt.

Solskjaer elárulta, hogy a vereség után csalódottak voltak a játékosai az öltözőben, ő azonban úgy véli, hogy még nincsen minden veszve.

„Nagy hegyet kell megmásznunk, de mi a Manchester United vagyunk, mi mindig talpra állunk”

- szögezte le.

Szerinte összességében kiegyenlített mérkőzést játszottak a párizsiakkal, akiknél a kapustól a középcsatárig mindenki kiváló képességű futballista.

Thomas Tuchel, a PSG német vezetőedzője úgy értékelt, hogy csapata sokat tett a területek lezárásáért, és nem ijedt meg, ha labdát szerzett.

„Az első félidőben még sokszor veszítettük el a labdát, mert gyors megoldásokat kerestünk, erőltettük a dolgokat. Ezzel együtt jó struktúrában, megfelelő szellemiséggel futballoztunk. A második félidőben viszont már jobban kontrolláltuk a játékot” – tette hozzá.

Ugyanakkor óvatosságra intette a PSG szurkolóit.

„Ha mi tudtunk itt győzni, akkor erre képes lehet a Manchester United is nálunk. Még egyetlen csapat sem nyert mérkőzést a félidőben”

- vélekedett, ugyanakkor elégedetten állapította meg, hogy a keddi mérkőzésen csapata előrébb lépett.

A visszavágót március 6-án rendezik.

Borítókép: Solskjaer és Tuchel a párharc első mérkőzésén

Ezek is érdekelhetik