Kultúra

2016.09.20. 10:48

A szüret jegyében ünnepelt a város

Kétnapos programsorozattal méltatták Kerekegyházán a település várossá avatásának 15. évfordulóját.

Popovics Zsuzsanna

Pénteken „Az én városom” című rajzverseny helyezettjeit jutalmazták, a pályamunkákat az általános iskolában ki is állították. Nyertesek: Kulman Kamilla, Kovács Annamária, Hefler Emese. Délután meghívásos Erősember-verseny zajlott, hagyományos versenyszámokkal és kamionhúzással. Tíz versenyző mérte össze erejét, a derbit idén is Meleg Antal helyi erősember nyerte.

Szombaton a Kereki Nótások zenés vendéghívogatója nyitotta a Kereki Tojás és Szüreti Fesztivált. A város utcáin lovasok és fogatok vonultak fel, az iskolások tojásfutamon versengtek, végül a Kereki Tojáskirályt és Tojáskirálynőt is megválasztották. Volt még babakocsis felvonulás, dr. Kelemen Márk polgármester átadta a Virágos Kereki Porta-díjakat. A város születésnapja alkalmából mindenkinek jutott torta, az eseményt utcabál és látványos tűzijáték zárta. Vasárnap a Kerekerdő Bölcsődében és a Bóbita Óvodában játszóház és vásár várta az érdeklődőket, a város központjában borudvar működött, ahol bemutatták a szőlőfeldolgozás és mustkészítés menetét.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotók: Faragó Ferenc
[/caption]
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!