Kultúra

2015.09.09. 20:37

Rongyképész tárlata

Különleges képekből nyílt kiállítás a 17. Libafesztivál keretében a Móra Ferenc Művelődési Központban.

Vajda Piroska

Keresztes Zsuzsa rongyképész tárlatát érdemes programjaik közé iktatni, alkotásainak látványa ugyanis nem mindennapi. A művész a másoknak már felesleges rongyokból varázsol lélekmelengető képeket.
Keresztes Zsuzsa volt textilfestő, intarziakészítő, keramikus, épületmakett készítő, és 14 évig a Magyar Televíziónál szcenikai műhelyében dolgozott, televíziós filmek díszleteit, jelmezes kiegészítőit készítette. Ám a világ nyugdíjasként nyílt ki előtte, elkezdett alkotó táborokba járni. Új helyszínek, új barátok, új technikák változatosabbá tették mindennapjait. Ugyanakkor unokáival töltött idő is nagy hatással volt művészetére. A velük való közös festés, rajzolás, ragasztás, gyöngyfűzés olyan feltöltődés volt számára, ami segített művészetének továbbgondolásában. A kiállítás október 3-ig tekinthető meg.

– Keresztes Zsuzsa olyan anyagot emel be alkotásaiba, ami eddig nem kapott helyet a képzőművészetben. A rongyot sokféle tárgy előállítására használják, alkalmazzák, de azt bizton állíthatjuk, hogy képek készítésére nem. A hulladék hasznosítása része a kortárs művészetnek. Ám, az újrahasznosító művészek általában a pusztulást, a civilizáció elsiratását ábrázolják ezekben a művekben. Zsuzsa ezzel szemben újat teremt – fogalmazott a kiállítás megnyitóján dr. Feledy Balázs művészeti író.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!