Kultúra

2014.04.22. 16:50

Lyrát kaptak az iskolások

A Lyrának már nagy gyakorlata van abban, hogyan szólítsa meg a gyerekeket.

Szentirmay Tamás

Kicsit megkésve ünnepelték a költészet napját Tiszakécskén, de ennek egyetlen oka volt. A kiskunhalasi Lyra együttes olyan elfoglalt volt, hogy április 11-én nem tudott fellépni. Éppen ezért a művelődési központban pár nappal később tudtak csak emlékezni a költészet napjára.

Az együttes külön, teltházas koncertet adott az alsó és a felső tagozatos diákoknak, így közel kilencszáz gyerek részesült abban, hogy megzenésített verseket és már ismert dalokat is hallhatott. Az együttes úgy állította össze a programját, hogy az a korosztályoknak megfelelő legyen. A Lyrának már nagy gyakorlata van abban, hogyan szólítsa meg a gyerekeket, hogy ők is bekapcsolódjanak a műsorba. Ezúttal is színpadra szólítottak lányokat és fiúkat, így ők aktív részesei is lehettek az egy órás műsornak. Mind a két előadás, a művelődési központ jóvoltából, minden gyermek számra ingyenes volt.

Szentirmay Tamás A színpadra szólított lányok és fiúkat aktív részesei is lehettek az egy órás műsornak -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!