Kultúra

2011.08.22. 16:49

Rengeteg fellépő a szerdán kezdődő SZIN-en

Hét zenei helyszínen mintegy százötven fellépő, külföldi sztárok és hazai kedvencek szórakoztatják majd a közönséget a nyári fesztiválszezon hagyományos záró rendezvényén, a szerdán kezdődő Szegedi Ifjúsági Napokon.

baon.hu

A nyitónapon találkozhat majd a közönség a zenéjében többféle stílust ötvöző N.O.H.A.-val. A világzenét mesteri fokon művelő együttes két új énekesnőjével, az angolai származású, karizmatikus Susi Gamboéval és a gitáron is nagyszerűen játszó Sao Paulo-i Camila de Oliveirával érkezik az Újszegedi Partfürdőre.

Csütörtökön lép föl a visszatérő kedvenc, az Ausztriából érkező, orosz ska zenét játszó Russkaja és Tisza-parton újonc, dallamos amerikai gitárzenét előadó Wheatus.

A 2000-ben a Lúzer című filmhez készült ütős dalával, a Teenage dirtbaggel népszerűvé vált banda nagy-britanniai turnéja előtt koncertezik a legnagyobb múltú hazai ifjúsági fesztiválon.

A pénteki nap vitathatatlan sztárja a fúziós reggae műfaj megteremtője Diana King. Az R’n’B, a reggae, a pop és a dancehall műfaját ötvöző jamaikai születésű énekesnő négy nagylemezének legjobbjaival, és olyan slágerekkel, mint az I Say A Little Prayer vagy a Shy Guy érkezik a SZIN-re.

A szombati zárónapon üdvözölhetik a rajongók a színpadon a „zúzós” rockzenét játszó, kanadai Danko Jonest és az R’n’B, hiphop és elektropop keverékével sikert arató vagány női előadót, a kétszeres Grammy-jelölt Kelist.

A magyar kedvencek közül zenél a SZIN-en a Kerekes Band, a Besh o droM, a Csík Zenekar és a Szabó Balázs Band is. Pörgős szövegeket és masszív hip-hopot ígér a Akkezdet Phiai, a Hősök, az Animal Cannibals, Sub Bass Monster, továbbá Ganxta Zolee és a Kartell fellépése.

Gitármuzsikából sem lesz hiány idén Szegeden: a Subscribe-tól és az Alvin és a Mókusoktól, az Eddán, a Beatricén, a Mystery Gang-en és a Depresszión át egészen az Isten Háta Mögöttig, a Fishig, a Nemjuciig és az elmaradhatatlan Magna Cum Laudéig tart a sor. A 2011-es SZIN-ből a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Belga és a 30Y sem marad ki.

Színpadra lép a fesztiválon a Fonogram-díjas Bin-Jip, Harcsa Veronikával az élen, a rockot és az elektronikát vegyítő Carbonfools, a napfényről az Anima Sound System gondoskodik, a keményebb hangzásról a Road és a Blind Myself.

Lazítani a fürdőzésen és a napozáson túl nevetéssel is lehet majd a Szegedi Ifjúsági Napokon, ezért a stand up comedy élvonalából Badár Sándor, Beliczai Balázs, Dombóvári István, és a Szomszéd néni Produkciós Iroda kezeskedik.

Forrás: PRAE.HU

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!