Kultúra

2010.07.20. 11:48

Amerikában turnézik jövőre a Csík Zenekar

A tengerentúlra készül a Csík Zenekar. Az eredeti meghívás californiai nagyvárosokba szólt, azonban a turné valószínűleg a keleti parti városokkal is bővülni fog. Csík Jánosnak, a zenekar vezetőjének ráadásul volt egy korábbi meghívása a tél végére, így – ha sikerülnek az egyeztetések – egybegyűjtik a felkéréseket, és majdnem három hétig koncerteznek az Egyesült Államokban.

PN

A turné szervezése jelenleg is folyamatban van, így azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan hány koncertet ad majd a tengerentúlon is egyre népszerűbb kecskeméti zenekar. Az már biztosnak tűnik, hogy fesztiválszereplések is lesznek a programjaik között.

Arra a kérdésre, hogy ezúttal angolul is énekelnek-e a fellépéseken, Csík János egyelőre nem tudott határozott igennel vagy nemmel válaszolni.
– A tapasztaltabbak azt tanácsolják, hogy Amerikában csak az énekeljen angolul, aki tényleg jól teszi ezt, ismeri a nyelvet és nincs akcentusa. Emiatt lehet, hogy szerencsésebb, ha megmaradunk a magyarnál – mondta a zenekar vezetője. – Ráadásul a népzenei fesztiválokon általában az a helyesebb, ha anyanyelvükön énekelnek a fellépők. Ennek ellenére szerintem nem kizárt, hogy mégis megpróbálkozunk egy-két dallal angolul. Egyébként  Ferenczi Ádámmal való közös munkánk során felmerült már korábban is ez a kérdés. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Csík János
[/caption] 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!