Kultúra

2010.02.28. 22:33

Lucas, kérjél bocsánatot!

Vastapsos közönségsikerrel jubilált ötödik előadásán a Hírszínház. A témát a kecskeméti stúdióban készült, Oscar-esélyes rajzfilmről szóló Petőfi Népe hír adta – Pesty Nagy Kati rendezésében, Hárs Anna dramaturg szövegével.

Rákász Judit

Hogyan jutott az előadás a Kells titika című rajzfilmtől Luke Árpád Skywalkerig és Soloné Emese Leiáig (a. n. Padme Anikó Amidala), azt talán jobb lenne, ha jótékony homály fedné, ám mivel ez egy színházi beszámoló, nem mehetünk el a tények mellett.

Miként a történet főhőse, Rödömörö, az ismert riporter sem, aki saját stúdiójában tárja fel, hogy milyen értékeket lopott el a világ a magyar kultúra, a magyar tudomány és a magyar történelem nagy alakjaitól.
De ne vesszünk el a részletekben, hiszen mint a klasszikus is mondja, előbb-utóbb mindenki magyar volt, és mint a Hírszínház előadásából kiderült, ez ügyben Elton John, Leonardo da Vinci, a NASA és természetesen George Lucas is érintett. 

De a megbocsátás szép erény, ezért hát fújjuk el Eltonnal együtt a Can you feel the love tonightot, finálé!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!