Kultúra

2009.06.29. 18:37

Töretlenül aktívak és ismertek

Továbbra is dr. Füzi László a Forrás fÕszerkesztÕje.

T.V.

Füzi László megbízásáról – amely 2015. december 31-éig szól – egyhangúlag döntött a megyegyűlés.

A közgyűlésen ezenkívül a Forrás Kiadó beszámolt az elmúlt évi tevékenységéről. Az anyagban a kiadó igen gazdag, immár negyvenesztendős sikerét ismerhették meg a képviselők. Dr. Füzi László főszerkesztő leírásából megtudhattuk: az irodalmi folyóirat a hazai és a határon túli írók számára egyaránt publikálási lehetőséget nyújt.

Hagyományos és tematikus kiadványaik is vannak, tavaly például hét tematikus kiadványuk jelent meg. Évente adnak ki új kötetet Füzi László szerkesztésében, idén például egy Petőfi-válogatást.

A kiadó közművelődési tevékenysége igen aktív és széles körben ismert. Irodalmi estéket, vetélkedőket rendeznek itthon és külföldön. Az elmúlt évtől a Forrás adja ki havi rendszerességgel a Bács Megyeháza című lapot is.
Az értékes munkát jelenleg mindössze négy főállású alkalmazottal végzik, a szerkesztőség többi tagja tiszteletdíjas szerzőként tevékenykedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!