Kultúra

2008.11.07. 10:06

Tízen a döntőben a Bács-Kiskun megyei Prima-díjért

Lezárult a megyei Príma-díj jelölési folyamatának első fordulója. Másfél hónapig érkeztek szavazólapokon és interneten szimpátiaszavazatok a megye minden részéből a harminc jelöltre.

Baon.hu

A VOSZ megyei elnöksége és az idén életre hívott tanácsadó testület a beküldött szavazatokat is figyelembe véve, alapos mérlegelés után hozta meg a döntést a tíz továbbjutó személyéről.

A döntés megszületésének körülményeiről Versegi János, a VOSZ megyei elnöke adott tájékoztatást:

– Egyáltalán nem volt könnyű a döntés, hiszen harminc olyan jelöltből kellett kiválasztanunk a továbbjutókat, akik mind megérdemelnék a díjat. Ezért – úgy gondolom – itt nincsenek vesztesek, csak és kizárólag győztesek. Néhány esetben különösen szoros volt a versengés. Csak hajszálon múlott, hogy ezúttal búcsúznunk kellett a Rozmaring néptáncosaitól, a halasi Lyra Együttestől, a Ciróka Bábszínháztól vagy a KTE labdarúgó-csapatától. Szeretnék ezúton is gratulálni azoknak, akik nem vehetnek részt a további versengésben, és a jövőben is kiemelkedő sikereket kívánok mindannyiuknak.

A győzelemre esélyes tízek mindannyian kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, nyújtanak saját működési területükön.

A megyei Prima-díjat Bács-Kiskun megye vállalkozói hozták létre Demján Sándor kezdeményezéséhez csatlakozva. A magánfelajánlásokból származó, háromszor egymillió forintos díj, és az ugyancsak egymillió forintos közönségdíj célja, hogy kifejezze: a helyi vállalkozói társadalom felelősséget érez a közösségért, támogatni kívánja a kultúra, a művészetek, a tudomány és általában a szellemi élet helyi képviselőit.

A VOSZ megyei elnöksége most pedig ahhoz kéri a megye lakóinak segítségét, hogy ismét szavazzanak: kit tartanak legalkalmasabbnak a fődíjak elnyerésére.




Voksolni ezúttal november 8-ától november 24-éig lehet. Hétfőtől a Petőfi Népe interjúsorozat keretében bemutatja a jelölteket, és szavazólapot is megjelentet. A szavazólapokon a 10 jelölt közül hármat lehet majd beikszelni. Az újságokból kivágott szavazólapok beküldhetők postán a szavazólapon található címre (VOSZ-iroda 6000 Kecskemét, Csányi J. krt. 12. II/201.), leadhatók személyesen Kecskeméten, a Cifrapalota mellett, a Csányi J. krt. 12. sz. irodaház bejáratánál elhelyezett gyűjtőládában. Lehet szavazni a www.primadij.hu internetes  honlapon is, valamint névvel és címmel ellátott elektronikus levélben a [email protected] e-mail címen. 


A fődíjakra és a közönségdíjra esélyes továbbjutók névsora
a 10 meghirdetett kategóriában:

1. Magyar irodalom:
Miklya Luzsányi Mónika író, szerkesztő

2. Magyar színház- és filmművészet:
Mikulás Ferenc stúdióvezető

3. Magyar képzőművészet:
Szappanos István festőművész

4. Magyar tudomány:
Dr. Csatári Bálint geográfus

5. Magyar oktatás és köznevelés:
Alföldyné Dobozi Eszter pedagógus, költő, iskolaigazgató

6. Magyar építészet és építőművészet:
Kerényi József Kossuth-díjas építész, egyetemi tanár

7. Magyar népművészet és közművelődés:
Csík Zenekar

8. Magyar zeneművészet:
Szilágyi Áron dorombművész

9. Magyar sport:
Vereczkei Zsolt paralimpiai úszó, olimpiai bronzérmes, világcsúcstartó

10. Tehetséges fiatalok (25 évnél fiatalabb tehetségek):
Csupor Balázs orgonista tanuló

A VOSZ megyei elnöksége most pedig ahhoz kéri a megye lakóinak segítségét, hogy ismét szavazzanak: kit tartanak legalkalmasabbnak a fődíjak elnyerésére. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!