Kultúra

2008.11.04. 10:31

Ha kell össze tudunk fogni! - Buli az életért!

Ismét! A Necromancy Dj Team - Feky és Creatro - és a keceli Club Korona-DTD által szervezett elektronikus zenei rendezvény kapui ismét ki lesznek tárva november 22-én. A Magyarországon egyedülálló parti, melynek a teljes bevételét jótékony célra ajánlják fel, idén a hétköznapi hősök munkáját szeretné támogatni, konkrétan a kalocsai és a kiskunhalasi mentősöket, valamint a keceli egészségügyet. Az ötletgazdát kérdeztük a részletekről.

Baon.hu

Mióta rendeztek ilyen bulit?
2001-óta szervezek Kalocsán és környékén kisebb-nagyobb elektronikus zenei bulikat, és 2005-ben egy jótékonysági felhívás olyannyira meghatott, hogy úgy döntöttem, az egyik bulim teljes bevételét jótékony célra ajánlom fel.
 
Milyen bevételek voltak eddig, és azt kik kapták?
Első alkalommal a Gyermekrák Alapítványt támogattuk 180 ezer forinttal, majd a kalocsai Szülők a Segítséggel Élőkért Közhasznú alapítvány munkáját segítettük 240 ezerrel. 2007-ben pedig már 1 millió 70 ezer forinttal tudtuk támogatni a kalocsai Kék Madár alapítvány munkáját, akik a beteg gyermekek gyógyulását segítik.
 
Ebben az évben melyik alapítvány kapja a pénzt?
Idén úgy döntöttünk, hogy nem egy, hanem egyszerre több szervezetet támogatunk: így a kalocsai és a kiskunhalasi mentősök valamint a keceli egészségügy munkáját szeretnénk segíteni, remélhetőleg, egy szép összeggel.
 
Sokan akarnak ilyenkor segíteni? 
Igen, az előző években a közönség nagy része a színvonalas program mellett, főként a jó cél érdekébe jött el a rendezvényekre és fizette be a belépőt, sőt még a visszajárót is sokan felajánlották, hogy ezzel is támogassák az alapítványokat. Beszéltem olyan fiatalokkal is az éjszaka folyamán, akik ritkán szoktak buliba járni, de most kivételt tettek a jótékonysági buli miatt. Sőt voltak, akik fel voltak írva a vendéglistára, de ragaszkodtak hozzá, hogy befizessék a belépőt. Valamint a DJ-k közül is akadt, aki amellett, hogy ingyen jött zenélni, még az útiköltségről is lemondott. Úgyhogy számomra bebizonyította a közönség, ha kell, akkor önzetlenül tud segít!
 
Mennyien szoktak lenni ezeken a rendezvényeken, és idén hány vendégre számítasz?
Az első két buliba (2005-2006) 400-500 vendégünk volt. A tavalyi buli még a vártnál is jobban sikeredett ugyanis 1400 fiatal jött el és segített. Idén, remélem, ezt a hihetetlen számot is túlszárnyaljuk.

Mi kell hozzá, hogy megvalósuljon egy ilyen rendezvény? Anyagi javak, Dj-k „rábeszélése"… 

Elsősorban, a segíteni akarás és a jó szervezőmunka. Nagyon fontos a jó helyszínválasztás és az is, hogy rá tudjam venni az ország kedvenc lemezlovasait, arra, hogy segítsenek. De, ez volt talán a legkönnyebb feladat, mert ahogy megtudták, hogy egy jótékonysági rendezvény lesz, gondolkodás nélkül igent mondtak, és örömmel jönnek zenélni. És, persze a marketing, hogy minden érintetthez eljusson a buli híre.
 
Kikkel karöltve valósítottad ezt meg?
Ezt nehéz lenne felsorolni név szerint, de nagyon sokat köszönhetek támogatóknak, a médiának, lemezlovasoknak, a keceli Club Korona-DTD csapatának, és még jó néhány embernek, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a rendezvény. Külön köszönet a családomnak, édesanyámnak és a barátnőmnek, hogy támogattak és kitartottak mellettem.
 
   

A zene az kell! És a segítség is elkél...

Az rendezvényünket, az ország egyik legjobb és legnépszerűbb clubjában, a kiskunhalasi Dance Tuning Discoban szervezük meg, ahol az ország kedvenc DJ-i - Kühl, Dandy, Polariz aka Dave van N, Benny, James Cole, Pat Duff, Shabaam - mellett a környék fiatal tehetségei: Áky, Joshic, Creator, Feky, Blabo, Nightlight, Gyűrűsi, Zest is a lemezjátszók mögé állnak, és ezt ingyen és bérmentve teszik, csak is azért, hogy segítsenek.


Ezek is érdekelhetik