Kultúra

2008.03.27. 09:26

A kékruhás kislány sikere

Az elmúlt napokban ért haza a Ciróka társulata Helsinkiből, a BRAVO! bábfesztiválról. Szöveg nélküli előadásuknak nagy sikere volt.

M.A.

Öthónapos kisbaba is tapsolt a nézőtéren Helsinkiben, a kecskeméti Ciróka Bábszínház előadásán. A társulat egy nemzetközi bábfesztiválon vendégszerepelt Finnországban.

– Kintlétünk alatt végig keményen dolgoztunk, hiszen pár nap alatt hat helyszínen kilencszer játszottuk el A kékruhás kislány történetét - kezdi Kiszely Ágnes igazgató. – Több mint ezren néztek meg bennünket, gyermekek és felnőttek vegyesen, köztük kint élő magyarok is. A visszajelzések alapján szerencsés választás volt A Kékruhás kislány. A látványra, színészi játékra, zenére épülő játék minden korosztály tetszését elnyerte - mondja az igazgatónő.   

A cirókások sikerét bizonyítja, hogy a fesztivál gyermekzsűrije az összes előadás megtekintése után nagyon pozitívan nyilatkozott a magyarok szerepléséről.
– Valóban kifejezetten jó értékelést kaptunk a gyerekzsűri tagjaitól, ami nagyon fontos volt a számunkra. Hiszen ők végignézték valamennyi, (dán, német, francia, és kanadai) társulat előadását, és így egymáshoz is tudták viszonyítani a darabokat - mondja Ágnes.  

A helyszínek némelyike magukat a cirókásokat is meglepte.
– Színpad nélküli, egészen picike termekben is játszottunk, ahol a gyerekek a földön, párnákon ültek, alig két-három méterre a színészektől. Ez teljesen új élmény volt számunkra is, hiszen egészen másképp hatott ebben a pici térben a játék. Az előadásokat közönségbeszélgetés követte, ahol a gyerekek nagyon bátran és rátermetten kérdezgették a színészeket. Leginkább a titkos, láthatatlan dolgokra voltak kíváncsiak, de a bábokat is megfogták, megnézegették. Nagyon kedvesek és érdeklődőek voltak - meséli a társulat vezetője.

Címkék#kultúra

Ezek is érdekelhetik