Közélet

2016.12.06. 18:48

Ajándékot kaptak a rászoruló gyerekek

Mikulások és krampuszok tobzódtak december 5-én este a városi Humán Szolgáltató Központban. Innen rajtolt ugyanis a Mikulás-járat, amely a szociálisan rászoruló családok gyerekeit lepte meg egy-egy édességcsomaggal.

Popovics Zsuzsanna

A városban 17 éves hagyomány, hogy a családsegítő szolgálat szervezésében pénzadományokat gyűjtenek, majd a pénzből megajándékozzák a rászoruló gyerekeket. Idén 153 ezer forint gyűlt össze a helyi üzletekben kihelyezett befőttes üvegekbe. Ebből vásároltak édességet, amit 101 nehéz anyagi körülmények között élő gyerekhez juttattak el az önkéntes Mikulások és krampuszok hétfő este.

Hogy kiket kértek fel e nemes feladatra? A polgármestert, önkormányzati képviselőket, helyi vállalkozókat – olyan közéleti személyeket, akiknek szerepük van a városi döntéshozásban. A krampuszokat a Humán Szolgáltató Központ munkatársai „alakították”.

– Egy-egy ilyen alkalommal a döntéshozóink is láthatják, hogyan élnek a nehéz sorsú családok. Az önkormányzat évi 30 millió forintot költ a szociális feladatok ellátására. Első hallásra ez nagy tételnek tűnik, de bizony van helye minden forintnak – mondta el Szabó Mariann, a Humán Szolgáltató Központ vezetője. – Külön köszönet illeti a helyi lakosokat, akik adományaikkal segítik a munkánkat. Minden évben kikerülnek a boltokba a Segíts a Mikulásnak! feliratú üvegek, és sosem lankad az adakozási kedv.
A központban javában zajlik a karácsonyi adománygyűjtés. Élelmiszert, személyre szabott ajándékokat – például nagykabátot, kiscipőt – csomagolnak a szociális segítők, a rászoruló gyerekes családok mellett egyedülálló idős embereknek is. Az adományokat még az ünnep előtt eljuttatják az érintettekhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!