Közélet

2016.11.23. 07:07

Segítenék a zarándokutak tisztán tartását

A zarándokutakról és a rászorulók megyebeli segítéséről beszélgetett kedden Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke és Farkas P. József alapító a Wojtyla Barátság Központban. A népkonyhára járó sorsközösség tagjai az ebéd előtt hallgathatták meg az értekezést.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS_CSABA

Farkas P. József elmondta: polgármesterek sokasága fordult meg az elmúlt hónapokban a Wojtylában, Izsáktól Városföldön át Soltvadkertig számos településről érkeztek. Sosem jöttek üres kézzel, a sorsközösség számára ebédet , vagy tartós élelmoszert hoztak. Emellett mindig szó esett arról is, hogyan tudnák helyben segíteni a rászorulókat. Ehhez nyújtott szakmai tanácsot a Wojtyla csapata. Most azonban szeretnék, ha együtt, egy helyen jönnének össze a települések vezetői, hogy megbeszéljék, hogyan tudnák egymást segíteni a szociális szférában. E találkozó szervezésében kérte a megyei önkormányzat segítségét.

Ezt követően felajánlotta a sorsközösség segítségét a zarándokutak rendben tartásához. Hozzátette: a Mária utat és a megyei önkormányzat tulajdonában lévő zarándokutakat többször is felkeresték már. A lelki gyakorlatok mellett azonban szívesen vállalják a környezetük tisztán tartását, a növények gondozását is.

Rideg László válaszában kitért arra, hogy éppen a napokban tanácskoztak a megyebeli polgármesterekkel. Beszéltek arról is, hogy szerintük mi a fontos a saját településükön. Ezzel szemben, ha egy időst megkérdeznek arról, hogy mire emlékszik vissza szívesen az életéből, senki nem a szép házat vagy szép főteret emeli ki, hanem az emberi kapcsolatokat. Végül Rideg László a wojtylás sorsközösséget is arra kérte, az ünnepek idején figyeljenek egymásra. Sokszor többet ér egy jó szó, mint az, ami kézzel fogható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!