Közélet

2016.05.19. 12:49

Szent János szobra a szigetre tart

Nepomuki Szent János ünnepe, a Jánoska-eresztés a hétvége fő attrakciója. A vízen járók védőszentjének egyházi és világi ünnepe mellett számos kísérő program zajlik szombaton.

Kubatovics Tamás

A Petőfi-szigeten már délelőtt több rendezvény megkezdődik, 10 órától a motorcsónaksport nagyjaival lehet találkozni az Ifjúsági Szálló területén, 13 és 15 óra között bemutatót tartanak a Sugovicán, a szálló és a híd közötti szakaszon. A Turisztikai Központban fél 11-től interaktív bohócműsor, fél 3-tól a Szegedi Miniszínház előadása várja a gyerekeket, a rendezvénytéren pedig az országos akácnap eseményei között kiállítás, játékok, 11-től faesztergálás mesterfokon címmel bemutató vár az érdeklődőkre, 14 órától pedig mézkóstolót tartanak.

Szintén rendezvénytérre költözött a Baja Halászléfőző Bajnoka 2016. verseny, ami 16 órakor kezdődik és 20 órától tartják az eredményhirdetést.
A Szentjánosi kápolnában 18 órakor kezdődik a szentmise, ezt követően indul a körmenet a védőszent szobrával a Türr emlékműhöz, a vízen vonulókat fél 9-re várják a Halászpartra, innen sétál a küldöttség a szigetre. Itt 18 órától gálaműsorral melegítenek a fogadásra, a 21 órai hordócsapolás után az Operettszínház nyári ízelítője, majd a Čabar zenekar koncertje vár az ünneplőkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!