Közélet

2015.10.28. 06:22

Átadták a kalocsai ügyészség új épületét

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész adta át tegnap a Kalocsai Járási Ügyészség új épületét, amely közel 320 millió forintba került. Az ünnepélyes avatásra a sajtót nem hívták meg.

Hraskó István

Mint azt a dr. Schmidt Gábor szóvivő által küldött közleményből megtudtuk, a magyar ügyészi szervezet vezetője ünnepi beszédében kiemelte: a fejlesztés egy 2000-ben indult folyamat része. Polt Péter elmondta, az a cél, hogy „az ügyészség infrastrukturális szempontból is megfeleljen a kor követelményeinek, mivel minőségi munkát ilyen körülmények között lehet a legjobban végezni”. 

– Kétségtelen, hogy mindez pénzkérdés is, de olyan haszna van, amely társadalmi szinten felmérhetetlen és sokszorosan megtérül – tette hozzá.
A kalocsai ügyészség évtizedekig a Szent István út 7. szám alatti épületben működött. Az átfogó felújításra szoruló ingatlanban az elhelyezési körülmények szűkösek voltak, megnehezítették a munkavégzést, így született döntés az új székház megépítéséről. A Hunyadi János utcában tavaly májusban kezdődött az építkezés és idén júniusban fejeződött be, az ügyészség dolgozói szeptember 1-jén vehették birtokba új munkahelyüket.
A beruházás teljes összege 318,8 millió forint volt, amelyet az ügyészség költségvetése finanszírozott. A 638 négyzetméter hasznos alapterületű épülethez tartozik egy zöldfelületű belső udvarban kialakított zárt parkoló is. A mai kor igényeihez igazodó, háromszintes épületben megfelelő méretű irodák, tömbösített irattár, valamint kihallgató és kiszolgáló helyiségek találhatók.

Az ünnepélyes avatáson – amelyre a sajtó munkatársait nem hívták meg – a járási ügyészség alkalmazottai, a Legfőbb Ügyészség és a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség, valamint a társhatóságok képviselői is részt vettek.

 

Címkék#kalocsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!