Közélet

2015.09.19. 13:51

Meghívót kapnak a Szűrési stafétára

A népegészségügyi szűrések népszerűsítése, a lakosság egészségtudatosságának növelése érdekében Kecskeméten és Baján „Szűrési staféta” programot szerveznek.

Zsámbóki Dóra

A program keretében Baján szeptember 23-án, Kecskeméten szeptember 24-én, a helyi kórházban található Emlőszűrő Központban emlőszűrésre várják mindazokat a 45-65 éves nőket, akik meghívólevelet kapnak, és így az egyébként is esedékes szűrővizsgálatukat munkaidőn kívül végeztethetik el.

A meghívottak közül különösen számítanak azoknak a megjelenésére, akik korábban a számukra kiküldött meghívólevelek ellenére hosszú ideje nem éltek a szűrővizsgálat lehetőségével. A „Szűrési staféta” az emlőszűrésen túl mindkét helyszínen további szűrővizsgálatokat és tanácsadást is kínálnak a helyszínre látogatóknak (vérnyomást, testtömeg indexet és testzsír százalékot mérnek, életmód tanácsokat adnak, Kecskeméten ezen kívül vércukor- és koleszterinszint mérést, bőrgyógyászati, gyermek ortopédiai és férfiaknak számára urológiai vizsgálatot is végeznek). Ez utóbbi három kecskeméti telefonon előzetesen időpontot kell kérni (bőrgyógyászati szűrés: 76/519-830; urológiai szűrés: 76/519-837 minden nap 8:30-12:00 óra között; gyermek ortopédiai szűrés, gerinc és csípővizsgálat: 76/519-838 hétfő-csütörtök 14:00-15:00 óra között).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!