Közélet

2014.09.18. 16:21

Késő nyári lesz az időjárás

A késő nyárias időjárás nem lesz felhőtlen. A hétvégén főként keleten, északkeleten ismét megjelenhetnek a záporok, zivatarok.

baon.hu

Közeledik az őszi napéjegyenlőség időpontja, a csillagászati nyárból már csak néhány nap van hátra. Időjárásunk azonban erre a néhány napra hazánk legnagyobb részén késő nyárias jelleget ölt, igaz nem lesz zavartalan a napsütés, és hétvégén főként keleten, északkeleten ismét megjelenhetnek a záporok, zivatarok.

A hét utolsó munkanapján nyugat, délnyugat felől már felhők érkeznek fölénk, így korán sem lesz zavartalan a napsütés, de hosszabb-rövidebb időszakokra mindenhol kisüt a Nap. Csapadékra még nem kell számítani, a déli, délkeleti szél pedig többfelé megélénkül. A leginkább felhős főváros és Északi-középhegység térségében 21-23, máshol 24-26 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Szombaton és vasárnap melegszik a levegő, a tartósabban napos tájakon akár 26-27 fokot is mérhetünk a délutáni órákban, és az éjszakák sem lesznek már olyan hűvösek, mint például csütörtökre virradóra. A napsütést azonban időnként, főként keleten, északkeleten azonban gyakrabban is felhők zavarhatják, és főként errefelé kell számítanunk záporok, zivatarok kialakulására. A hevesebb gócokat akár felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetik - számolt be az időkép.hu.

Vasárnap késő délutántól aztán egy hidegfront előterében már máshol is megjelenhetnek a záporok, zivatarok, ezzel együtt egyre több helyen északnyugatira fordul a légmozgás.
Ez a hidegfront erős, viharos széllökések, további záporok, zivatarok és jó néhány fokos lehűlés kíséretében hétfőn át is vonul majd fölöttünk.

Ezek is érdekelhetik