Közélet

2013.05.02. 20:30

Baján egy iskolában ma már érettségiznek

Megyénkben, a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjában kezdődik meg ma a tavaszi érettségi időszak, a német nemzetiségi érettségivel.

Popovics Zsuzsanna

Országos szinten május 6-án, hétfőn indul a vizsgaidőszak. Az első héten az úgynevezett „nagy” tárgyakból adnak számot a diákok: magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, angol, német. Bács-Kiskunban idén összesen 6871 diák érettségizik. Az emelt szintű vizsgákat idén is kormányhivatal koordinálja. Megyénkben három városban, összesen 6 helyszínen vizsgázhatnak a jelentkezők: Kecskeméten négy gimnáziumban (Bányai Júlia, Bolyai János, Katona József, illetve a Református Gimnáziumban), Baján a III. Béla Gimnáziumban, Kiskunhalason a Bibó István Gimnáziumban. Emelt szintű érettségit a legtöbben történelemből tesznek (265 fő), az angol nyelv a második (250 fő), a biológia a harmadik (231 fő) legnépszerűbb vizsgatantárgy. Matematikából 179, német nyelvből 143, kémiából 142 diák választotta az emelt szintű érettségit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!