Közélet

2010.05.17. 19:37

Termálvíz nélkül maradt a kecskeméti uszoda

Nem tudják használni a következő két hétben a kecskeméti uszoda vendégei a külső termálvizes medencét, mert a gyógyvizes kút szivattyúja szombaton tönkrement. Álítólag nem lehet megjavítani. A május 28-ig még nyitva tartó uszodában hoppon maradnak a termálozni vágyók.

Magyarvári Annamária

– Évek óta tudjuk, hogy az uszoda gépészeti berendezései a határon működnek, így is kisebbfajta csoda, hogy eddig bírta ez az öreg szivattyú – mondta megkeresésünkre Jánosi István, az uszodát működtető Hírös Sport Kft. ügyvezetője.

– Ennek a berendezésnek annyira elkoptak az alkatrészei, hogy javítani már nem lehet, új szivattyút pedig leghamarabb hat hét múlva tudtak volna szállítani, addigra zárva lesz az uszoda, a strand lesz nyitva. Átmeneti megoldásként felmerült az is, hogy a hátralévő két hétre bérbe veszünk egy ilyen speciális szivattyút, de ez a próbálkozásunk sem járt sikerrel. Minden lehetőséget végigpróbáltak a munkatársaim, hogy az uszodavendégeknek ne kelljen lemondaniuk a termálmedencéről.
A szolgáltatáskiesést a Hírös Sport Kft. jegyárcsökkentéssel kompenzálja.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Ott lent, a mélyben dolgozott az öreg szivattyú, szombatra azonban végleg elfáradt – mutatja Gajdácsi Zoltán, uszodavezető-helyettes
[/caption]

– A május végi zárásig kedvezményes áron vehetik igénybe a látogatók az uszoda szolgáltatásait, így a felnőtt jegy 710, a gyermek és nyugdíjas jegy 480 forintba kerül – tudtuk meg Jánosi Istvántól. 

A termálvizet biztosító kutat a nyár folyamán a MAHÍD 2000 Zrt. teljesen egészében felújítja, és átépíti, mivel az épülő fürdőkomplexum termálvizét is ez a minősített vizű kút biztosítja majd a jövőben.

Ezek is érdekelhetik