Közélet

2010.05.03. 18:27

Hosszú távra döntöttek a helyi buszokról

Egyedül maradt a versenyben az Orangeways Zrt., a bajai képviselő-testület egyhangúlag választotta a társaságot a helyi szolgáltatónak legutóbbi ülésén. A budörsi székhelyű cég január óta működteti a bajai tömegközlekedési rendszert.

Kubatovics Tamás

Tavaly novemberi döntés alapján írt ki pályázatot a város, a dokumentációt három társaság vásárolta meg, a Bács Volán Zrt. azonban nem nyújtott be ajánlatot. A későbbi nyertes mellett a VT-Trasman Kft. készítette el ajánlatát. Azt azonban hiányosnak minősítették a városházán, a társaság pedig nem nem reagált a pótlási felhívásra.

Így a bíráló bizottság csupán az Orangeways Zrt. pályázatát nyilvánította érvényesnek. A pályázóknak a kiíráskor meglévő menetrend és útvonal alapján, valamint egy általuk magasabb színvonalúnak tartott változatra is ki kellett dolgozniuk ajánlataikat. Utóbbinál a nyertes 39, míg a kizárt cég 101 millió forintos önkormányzati támogatást tartott szükségesnek 2011-re. A városatyák végül az olcsóbb és a következő öt évben hasonló összegű hozzjáráulást igénylő Orangeways ajánlat mellett voksoltak, ez a jövő évre 4 százalékos tarifaemelésse számol.

Ezek is érdekelhetik