Közélet

2010.05.23. 14:50

Csacsikat árvereztek el a Vadaskertben

Két fiú szamárra lehetett ma licitálni a Kecskeméti Vadaskertben. Az árverés nem volt heves, viszont a gyerekek annál inkább örültek a békésen legelésző csacsiknak: sorra érkeztek simogatni őket.

H. I.

– Hamarosan új utódok születése várható, ugyanis vemhes az anyaszamár. Mivel az újabb csacsik érkezésével szűkössé válna a kifutó, így úgy döntöttünk, hogy két hím szamarat, egy egyévest és egy kétévest elárverezünk – világította meg az akció okát Pullai Béla, a Vadaskert igazgatója.
 
A Gong Rádió szervezte licitálás megállt a kikiáltási áron, húszezer forinton, így ennyiért vehették meg az állatokat az újdonsült tulajdonosok. 
 
– Gyerekkoromban volt lovam, de szamaram még soha. Van tizenöt unokám, a legfiatalabb 8 hónapos, a legidősebb 30 éves, nekik vettem meg a csacsit. Békés megyében van egy tanyám, oda szállítom majd, jó helye lesz. Hogy nevezem majd el? Ezen még nem gondolkoztam, de majd adnak neki nevet az unokák! – mosolygott az egyik „licit-nyertes”, Verasztó Ferenc.
 
– Én is tartottam otthon korábban lovakat, de nemrég eladtam őket. A szamarat magamnak vettem, hogy ne legyen már olyan üres a karám – mondta a másik csacsi-vásárló, Kósa János.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A szamarak békésen tűrték a gyerekek simogatását
[/caption]
 
Míg tartott a licit, az egyik szamár kint legelészett a vadaskert játszóterén, és békésen tűrte, ahogy a gyerekek sorban érkeztek hozzá egy kis simogatásra. Több százan használták ki a jó időt, és látogattak ki ma délelőtt az állatgyűjteménybe.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!