Közélet

2008.11.12. 10:00

Olykor mindenhol elkel a segítő kéz

Kétmillió forintos adománnyal gazdagodott kedden a kecskeméti Hírös Manus Alapítvány.

Bé. Zs.

Tajti Péter, az adakozó Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy társaságuk kiemelt figyelmet fordítanak az egészségvédelemre, a megőrzésre és a rehabilitációra.

Idén többek között az országban elsőként Kecskeméten létrejött kézsebészeti társaságot támogatják. A Hírös Manus Alapítvány megalakulása óta hetven esetben végzett kisebb ujj-, és kézfej replantációkat, és több tucatszor láttak el olyan súlyos sérüléseket, amikor a beteg csuklótól felfelé vesztette el végtagját.

– Nagyon örültünk a megkeresésnek, hiszen eddigi bevételeink nagy részét személyes felajánlások tették ki – mondta el dr. Kertész Gábor, az alapítvány részlegvezető főorvosa. – Az egészségügy mostani helyzete mellett komoly segítség egy ilyen összegű adomány. Terveink szerint új műszerekre és szakembereink továbbképzésére fordítjuk a pénzt, hogy még hatékonyabban elláthassuk sérültjeinket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!