Közélet

2008.06.03. 17:46

MSZP: Botrányok az új halasi képviselő körül is

Kisebb malőrrel kezdte képviselői munkáját Vizkeleti Szabolcs (MSZP) a halasi képviselőtestületben tegnap (hétfő) délután, a frissen esküt tett képviselő tévedésből a börtönben ülő Zuschlag János képviselői székét akarta elfoglalni. Az apró tévedés sokaknak fel sem tűnt, mert a szocialista frakciótársak azonnal megmutatták az újdonsült képviselőnek, hogy hova kell ülnie.

Pozsgai Ákos

[caption id="" align="alignleft" width="124"] Vízkeleti Szabolcs
[/caption]Vizkeleti Szabolcs az MSZP pártlistájáról jutott a halasi képviselőtestületbe, az ittas vezetés miatt ez év április 8-án lemondani kényszerült Romvári Frigyes helyére. Romvári ezt megelőzően alig egy éve, a szintén botrányos körülmények között távozó Weiszenberger Lászlót váltotta a képviselői székbe, aki ellen az óta vádat is emelt az ügyészség az európai uniós pénzekkel való vesztegetés miatt.

Vizkeleti Szabolcsot sem kerülték el korábban a botrányok, neve akkor vált ismerté országosan, amikor az egyik kereskedelmi csatorna rejtett kamerás felvételén letagadta saját magát az őt kérdező riporternek.

A fiatal politikus neve ugyancsak felmerült a halasi MSZP szervezet fiktív pártépítése kapcsán, valamint jól értesült körök tudni vélik azt is, hogy korábban a helyi férfi kézilabda csapat élén nem számolt el bizonyos pénzekkel. Igaz, ez utóbbi vádak közül egyelőre egyik sem bizonyosodott be róla. A most esküt tett képviselő személye információk szerint megosztotta a helyi szocialistákat is, akik közül többen a pártlistán utána következő P. Szabó Károlyt szerették volna a képviselőtestületbe bejuttatni. Mivel az MSZP frakció harminc napon belül nem tudott személyt jelölni, a helyi Választási Bizottság feladata biztosítani a képviselő-testület állandó létszámának biztosítása, így állapította meg a választási törvény szerint, hogy az MSZP listán, soron következő Vizkeleti Szabolcs alkalmas a képviselői mandátum betöltésére.

Zuschlag helyben nem mondott le

Zuschlag János továbbra sem mondott le a kiskunhalasi képviselőtestületben betöltött listás képviselői mandátumáról. A több, mint fél éve előzetesben lévő halasi szocialista politikus a börtönben is több mint egymillió forintot keresett a megyei közgyűlésben betöltött képviselői mandátuma után, amiről csak az elmúlt hetekben mondott le.

Információk szerint Zuschlag a halasi képviselői mandátuma után nem kap fizetést, egy helyi rendelet szerint ugyanis az a képviselő, aki huzamosabb időn keresztül saját hibájából nem vesz részt a testületi ülésen, annak nem jár a képviselői tiszteletdíj. Arról nincs információ, hogy akkor Zuschlag miért nem mond le a helyi képviselőtestületben lévő mandátumáról, annál is inkább, mert így az egyébként is kisebbségben lévő szocialista frakció már több mint fél éve nem tud a helyére új képviselőt delegálni.

Információk szerint Zuschlag a halasi képviselői mandátuma után nem kap fizetést, egy helyi rendelet szerint ugyanis az a képviselő, aki huzamosabb időn keresztül saját hibájából nem vesz részt a testületi ülésen, annak nem jár a képviselői tiszteletdíj. Arról nincs információ, hogy akkor Zuschlag miért nem mond le a helyi képviselőtestületben lévő mandátumáról, annál is inkább, mert így az egyébként is kisebbségben lévő szocialista frakció már több mint fél éve nem tud a helyére új képviselőt delegálni. Vízkeleti Szabolcs -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!