Közélet

2008.04.04. 14:49

80 millió jut Baján panelfelújításra

Az előzetesen tervezett 60 millió helyett 80 millió forintot tervez a panel-programra a bajai önkormányzat. A lakótelepeken már számos épület megújulhatott az elmúlt évek során az állami pályázatok révén. Eddig a három fél úgy osztozott a költségeken, hogy a településnek kötelező volt az összeg egyharmadát vállalni.

Géczy Zsolt

Idén csak pályázni lehet, a beruházások jövőre kezdődhetnek meg. Ezúttal elmaradt a kiírásból a kötelező egyharmados arány. Ezért is javasolta Fábián Sándor (MDF), illetve a gazdasági bizottság, hogy állapítson meg a testület konkrét összegeket. A városatya szerint nagyon helyes, hogy támogatják a képviselők a lakótelepieket, ám ennek határt kell szabni.
- Baján mintegy 38 ezer ember él. Szép gesztus az újvárosiak segítése, de kell egy határ. Elképzelhető, hogy ezúttal kevesebb pénzt ad a város, így a lakosoknak mélyebben zsebbe kell nyúlni - mondta. A lakásonkénti 250-380 ezer forintos megkötést azonban elutasította a képviselők zöme.

Nem úgy Nemes Gábor (SZDSZ) ötletét, aki 20 millióval többet kért e célra a költségvetésből.
- Várhatóan nagyon sokan pályáznak majd Bajáról, hiszen 15-20 százalékos energia megtakarítás érhető el a fejlesztések révén. Ezért szükség lehet erre a nagyobb összegre - indokolt a frakcióvezető. Megemelték az összeget, 60 helyett 80 milliót szavaztak meg a panel-programra. Ugyanakkor abban is egyetértettek a képviselők, hogy a városi főépítész véleményezze a homlokzati színeket a tervek elkészültekor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!