Közélet

2007.07.25. 16:45

Egymásra lőttek a kommandósok

Egymásra is lőnek mostantól a kecskeméti Hírős Kommandó tagjai azokkal a taktikai fegyverekkel, melyeket a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány vásárolt meg 1.2 millió forintért.

Noszlopy

Nem csak lőni kell tudni, hanem átélni azt is, hogy milyen, amikor egy fegyverrel néz farkasszemet az ember. Saját bőrünkön érezni, ha hibáztunk, és „megüt” a lövedék – mondta Lakatos Attila, rendőr százados, a Hírös Kommandó parancsnokhelyettese a ma déli (szerda) „fegyverátadáson”. 

Mostantól ennek már semmi akadálya. A Glock félautomata pisztoly ugyan csak festékpatronszerű lövedékkel „kínálja” meg a szemben álló felet, de azért – mint a Mindszenti úti lőtéri bemutatón is történt – 8 napon belül gyógyuló hámsérülést is okozhat az ellenfélnek. A megszólalásig eredetinek látszó, öt maroklőfegyverrel éles szituációkat gyakorolhatnak a rendőrök. Régi vágyuk volt ez a kommandósoknak, akiknek a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány és a kecskeméti Gong Rádió ügyvezetője, Tőzsér Judit segített. A fegyvereket dr. Szabó József, az alapítvány elnöke adta át dr. Király Ferenc rendőr dandártábornok, megyei főkapitánynak.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!