Közélet

2007.06.06. 13:03

Hárman kaptak Radó-díjat, Csombor a nagy visszatérő

Több mint háromszáztíz előadás, három fesztiválmeghívás és növekvő nézőszám. Ez jellemzi a Katona József Színház lezárult, viharos évadját.

csenki

Úgy tűnik: a színházra és arra az élményanyagra, értékrendre, amit közvetít, még mindig sokaknak szükségük van. És ez így van rendjén. Mint az is, hogy a legjobbak elnyerik méltó jutalmukat. A Radó-díjat, mellyel a fiatal mÛvészek munkáját jutalmazzák, idén - rendhagyó módon három fiatal színész: Gidró Katalin, Kedvek Richárd és Sorbán Csaba kapta.

Ők annyira együtt érkeztek, és annyira új korszak kezdődött ezzel, hogy nem tartottam volna helyesnek, ha bármelyiküket kiemelem – mondta Bodolay Géza, a színház igazgatója. A nyerő hármas tagjai szerint ez nem megosztott, hanem öszszeforrasztott díj, mely bizonyítéka annak az összetartozásnak, ami a társulat egészét jellemzi. A társulatét, mely elsöprÕ fölénnyel választotta a nagy visszatérőt, Csombor Teréziát (Laura, Osztrigás Mici) az évad színésznőjének.

Ennél szebben nem lehetett volna visszatérni, hogy ezt a díjat megkaptam és eljátszhattam két igazán nagy főszerepet. Úgy érzem, hogy nagyon fontos ez a díj a több mint tízéves mellÕzöttség után. Amikor kiraktak a színházból, sok évig nem volt munkám, mélyponton voltam. Aztán Cegléden indult egy mÛvészeti iskola, ott tanítottam színészmesterséget, most már mÛvészeti igazgató vagyok. Két tanítványom is játszik itt, a színházban – mesélte a primadonna az elmúlt időszakról.

A legjobb férfi színész Hegedűs Zoltán lett, aki a Liselotte és a május címÛ darabban nyújtott alakításával nyerte el a díjat. Lehet vitatkozni azon, hogy Bodolay Géza rendezései kinek mennyire tetszenek, de egy dologhoz nem férhet kétség: mint színházigazgató kiváló társulatot és színvonalas évadot hozott össze.


csenki -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!