Közélet

2006.06.29. 11:35

Civil kurázsi a Dunán és tápcsatornáin

Ötödször szervezték meg, idén kánikulai melegben, a civilek nemzetközi kenu túráját a Dunán. 2004-ig csak hazai vizeken, tavaly és az idén pedig déli szomszédainknál is lapátoltak az önkéntesek a Nemzetközi Duna Nap alkalmából.

-

Bajáról 5 nappal ezelőtt 20 tagú evezős csapat indult a 140 kilométer hosszú útnak. Apatinig (Szerbia) csorogva, onnan visszafelé pedig a Duna-Tisza-Duna, illetve a Ferenc tápcsatornán, és a festői szépségű, ám hínáros Bezdán-Monostorszeg-Baracska víziúton eveztek vissza Bajára a Deák Ferenc zsilipig. Ezzel köszöntötték a még nagyobb védelemre is odafigyelésre szoruló folyamot.

Az evezős túrán részt vett a Baja Ifjúsági Természetvédők Egyesülete, a bajai vízicserkészek, a szerbiai csekészek, a Duna-Dráva Nemzeti Park szakemberei, erdészek, az Eötvös József Főiskola Műszaki Karának hallgatói és tanárai, az apatini Plavi Dunav Egyesület a bezdáni Duna Kajak Klub. Egy szakaszon csatlakozott hozzájuk Széll Péter polgármester, valamint egy Új-Zélandról érkezett kenu páros is.[caption id="" align="alignleft" width="470"] Öt forró napon át lapátoltak a Duna szerelmesei a folyam 140 kilométeres hazai és szerbiai szakaszán. Felvételünk szerdai megérkezésükkör készült Baján, a Deák Ferenc zsilipnél
[/caption]

Ezek is érdekelhetik