Kék hírek, bulvár

2015.10.02. 11:20

Egy év börtön az embercsempész nőnek

A Kecskeméti Járási Ügyészség csütörtökön minősített embercsempészés miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy 37 éves orosházi nőt, aki szeptember 6-án 5 szír migránst akart egy személyautóval Budapestre, majd Nyugat-Európába csempészni, de Kecskemét közelében az autópályán elfogták a rendőrök.

Zs. D.

Az ügyészség közlése szerint az orosházi nő szeptember 6-án a hajnali órákban az autójával a szerb-magyar határ közelébe utazott. Itt felvett a járműbe 5 szír migránst, akikről tudta, hogy illegálisan lépték át a szerb-magyar államhatárt. A migránsokkal az M5-ös autópályán el is indult Budapest felé, hogy a szírek a fővárosba, majd onnan Nyugat-Európába juthassanak. Hajnali 2 óra 40 perc körül azonban a sztráda Bács-Kiskun megyei szakaszán a Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei megállították és igazoltatták az autót vezető vádlottat és a járműben utazó migránsokat. Kiderült, hogy a szírek jogellenesen tartózkodnak Magyarországon.

Az elfogott embercsempészt a járási ügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt állította bíróság elé, az embercsempészéssel vádolt nő szabadlábon védekezik. A Kecskeméti Járásbíróság a csütörtökön megtartott tárgyaláson az embercsempész nőt az ügyészség indítványával egyetértve bűnösnek mondta ki minősített embercsempészés bűntettében. A bíró a vádlottat 1 év végrehajtandó börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

 

Ezek is érdekelhetik