Kék hírek, bulvár

2015.09.04. 13:20

Ajándékot kaptak az izsáki elsősök a rendőrségtől

A közlekedésbiztonsági program 2000-ben kezdődött, akkor 37 áldozata volt a baleseteknek, mely mára 14-re csökkent az országban, de ez is nagyon sok.

Barta Zsolt

Éppen tizennéggyel több a közlekedési balesetek halálos áldozatainak a száma a „kelleténél” idehaza. Tavaly ennyi diák halt meg amiatt, mert a gyerekek, vagy akár a járművezetők nem figyeltek egymásra. Erről Geisztné Kamasz Erzsébet címzetes rendőr alezredes, a megyei rendőrfőkapitányság munkatársa beszélt az izsáki tanévnyitón.

A közlekedésbiztonsági program 2000-ben kezdődött, akkor 37 áldozata volt a baleseteknek, mely mára 14-re csökkent az országban, de ez is nagyon sok. Mint arról többször is beszámoltunk, az elmúlt években az új tanév első heteiben kiemelt figyelmet kell fordítani az iskolák környékén megnövekedett gyalogos forgalomra.

Bács-Kiskun megyében a kijelölt helyeken rendőrök segítik a gyalogos és autósforgalmat, figyelemmel kísérik a gyalogos-átkelőhely megközelítését, a biztonsági öv és a gyermekülés használatát. Ezzel a rendőrség arra törekszik, hogy senki ne váljon közlekedési baleset áldozatává. A Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság részéről az alezredes asszony ezért is vett részt az évnyitón. Utána a rendőrtiszt köszöntötte az elsősöket és láthatósági mellényt, üzenőfüzetet, fényvisszaverő korongot és csuklópántot osztott ki nekik.

Arról is szó esett, hogy tanáraik mellett az iskolarendőrhöz is fordulhatnak problémáikkal, kérdéseikkel. „Az iskola rendőre” program 2008. szeptember 1-jén indult, mely az eddigi tapasztalatok alapján nagymértékben segítette a gyermekek védelmére irányuló átfogó baleset-megelőzési tevékenységet. Elmondható, hogy a rendőri jelenlét miatt a gyermekek, a pedagógusok és a szülők egyaránt nagyobb biztonságban érzik magukat, valamint az is érzékelhető, hogy az iskolák környékén a gépkocsivezetők sokkal figyelmesebben, a közlekedési szabályokat betartva közlekednek. Izsákon Pozsgainé Avramucz Erzsébet iskolarendőrhöz fordulhatnak a diákok és a szüleik.

Iskolarendőrök

Bács-Kiskunban 102 településen 156 oktatási intézmény tart kapcsolatot 125 olyan rendőrrel, akikhez bizalommal fordulhatnak a tanulók, vagy a szülők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!