Kék hírek, bulvár

2011.10.29. 12:29

A kerekekbe rejtették a füstölnivalót

Cigarettacsempészeket fogtak a pénzügyőrök a tompai határállomáson.

N. N. M.

A Tompai Határkirendeltségen jelentkezett belépésre egy szerb férfi a saját tulajdonát képező személygépjárművel – mondta el a részleteket Némedi Varga Éva pénzügyőr őrnagy, kiemelt főreferens, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám-és Pénzügyőri Főigazgatóság Törvényességi, Felülellenőrzési és Igazgatási Osztály sajtófelelőse. – A járművet vezető férfi kérdésre elmondta, hogy bejelenteni való, vámköteles árut nem visz magával.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján a járművet félreállították, hogy jobban szemügyre tudják venni. A szigorított vizsgálat során a gépkocsi kerekeinek kopogtatásakor a pénzügyőrök szokatlan hangra lettek figyelmesek, melynek oka is hamarosan kiderült, hiszen a jármű felszerelt kerekeiből összesen 470 doboz Marble márkájú adójegy nélküli cigaretta került elő.

Néhány perc elteltével szintén Tompán jelentkezett belépésre egy szerb állampolgárságú nő, a férje tulajdonát képező személygépjárművel. A nő is úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való áru nincs nála. A pénzügyőrök az előző eset tapasztalataira figyelemmel a jármű kerekeit megkopogtatták, amely szintén rendellenes hangot adott. Ez esetben a felszerelt kerekekből összesen 450 doboz Marble márkájú adójegy nélküli cigaretta került elő.

A szerb állampolgárságú férfi, valamint a nő az eljárások során az elrejtett füstölnivalót magáénak vallotta. A pénzügyőrök mindkét esetben a több százezer forint értékű cigarettaszállítmányt, valamint a csempészethez speciálisan átalakított személygépjárműveket lefoglalták. A két szerb állampolgár ellen csempészet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a pénzügyi nyomozók eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!