Kék hírek, bulvár

2009.09.04. 14:11

Hat éve húzódik immár a Baumag-ügy

Csalást kiáltanak, de ilyen bűntett még nem szerepel a vaskos vádiratban.

Géczy Zsolt

Az ingatlanszövetkezet csődöt jelentett, a sértettek futnak a pénzük után. Eddig hiába. Az országban közel 18 ezer ember érintett, összesen körülbelül 40 milliárd forint a tét. Baja környékén mintegy háromezer, véli Horváth József, a helyi károsultakat összefogó egyesület elnökségi tagja.
Pénteken ismét levelet küldtek a Fővárosi Bíróságra, ahol a zajlik a büntető per Balázs László elnök és társai ellen. - Negyvenkilencen írtuk alá a beadványt, melyben a vád csalással való kiegészítését kérjük. A károsultak nagyon elkeseredettek, sokan már nem bíznak az igazságszolgáltatásban. Pláne abban, hogy pénzüket viszont látják valaha. Ezért is lehet, hogy ilyen kevesen reagáltak Baján és a város környékén a felhívásunkra. Azért néhányan még maradtunk, akik a Fővárosi Bíróság iránt töretlenül megbízunk. A minél igazságosabb döntés érdekében adtuk be ezt a beadványt - fogalmazott az elnökségi tag.

A hosszú évek óta egyre csak bonyolódó ügy előzménye, hogy a pénzügyi felügyelet már tizenhárom évvel ezelőtt feljelentette a Baumag-szövetkezetet. Ezt 1996 és 2003 között nem találták megalapozottnak a hatóságok, a PSZÁF panaszát is elutasították. A csőddel változott a helyzet. Nyomozni kezdtek a nyomozók, majd munkájuk gyümölcseként vádat emelt az ügyészség. Immár folyik a bírósági tárgyalás. Csak éppen a pórul járt ügyfelek pénzének kélt lába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!