Kék hírek, bulvár

2009.06.26. 18:27

Csalásnak csalás, de milyen? – teszik fel a kérdést a pórul járt ügyfelek

A Baumag-ügy sértettjeinek jelentkezniük kell kérelmükkel az ügyben eljáró bíróságnál – derül ki az Országos Igazságszolgáltatási Tanács leveléből. Erre az egyik fővárosi panaszos hívta fel a bajai károsultak figyelmét.

Géczy Zsolt

A Budapesten működő érdekvédelmi egyesület információi szerint az eljárásban magánszemély nem sértett a Balázs László elnök és társai ellen folyó büntetőperben. Ezért fordult a Fővárosi Bírósághoz.

Mint beadványában írja: a Baumag-szövetkezet a banki kamatnál magasabb hozamot ígért, ezért fizették be sokan megtakarított pénzüket. A szerződés feltétele volt ezer forint befizetése részjegy címén. Az összegyűjtött pénzből saját vállalatbirodalmukat építették ki a cégvezetők. Viszont míg a vádiratból az tűnik ki, hogy bűnszövetségben, különösen nagy értékre elkövetett csalás történt, a vád tőkebefektetési csalás. Pedig egyszerűen betétszerződés jött létre, tehát betétes volt. Becsapták, amikor üzletrész-adásvételi szerződést kötöttek vele a szövetkezetben.
Sajnos a vádirat sértettként nem jelöli meg a magánszemélyeket, akik elvesztették pénzüket a Baumagnál. Amint az OIT leveléből kiderül, ezt kezdeményezhetik a bíróságnál. A fővárosi panaszos megtette és erre biztatja a bajaiakat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!