Kék hírek, bulvár

2009.05.06. 14:08

Zsebből zsebbe fizetett Zuschlag

Zuschlag politikai ambícióinak kiszolgálását szolgálta az Ifjú Szocialisták Mozgalma (ISZM) – olvasta ma a Bács-Kiskun megyei Bíróságon dr. Fodor Endre bíró az egyik tanú korábbi vallomását .

Noszlopy

A Budapesten szociális munkásként dolgozó, egykor az ISZM-ben aktívan politizáló K. Szilárd tanút hallgatta meg ma (szerda) a bíróság a Zuschlag-perben. A tanú szerint Zuschlag „zseniális szélhámos” volt, aki felismerte, hogy pályázatok útján lehet pénzeszközökhöz jutni. Ezért alakut ki 2001-ben személyes ellentéte K. Szilárd és Zuschlag között, majd emiatt nem csak a politikustól, hanem az ISZM-től is eltávolodott.

K. Szilárd az ügyészségen korábban azt vallotta, hogy a bűnszervezetben elkövetett csalással vádolt Zuschlag János jóságos keresztapaként funkcionált 2000-2001-ben a politikai életben. Zuschlag tisztában volt azzal, hogy pénz kell mindenhez, így a politikai kapcsolatok építéséhez is. Valamint elhangzott ma az is a Zuschlag-perben, hogy a tanút „feketén” alkalmazta Zuschlag János akkoriban: zsebből zsebbe havonta 40 ezer forintos juttatást adott K. Szilárdnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!