Kék hírek, bulvár

2008.11.19. 11:32

Halottra kenték volna a balhét Zuschlagék?

Egy 2004-ben elhunyt férfire, a kiskunhalasi vállalkozó Kisbaranyi Lászlóra akarták kenni a fiktív egyesületek létrehozásának ötletét, a pályázatok elkészítését és a könyvelést is Zuschlagék. Ez derült ki ma (szerda) egy lehallgatott telefonbeszélgetésből, amit Zuschlag és a per kilenced rendű vádlottja, a korábban a kecskeméti önkormányzat szocialista frakciójában politizáló Kullai Tamás folytatott.

Noszlopy

Zuschlag konkrét instrukciókat adott Kullainak, akinek kecskeméti lakásába egy időszakban több fiktív egyesület is be volt jelentve. Zuschlag a következőket mondta a telefonba: „Ha megkérdezik, akkor azt kell mondanod, hogy téged Kisbaranyi László annak idején megkért. Nem emlékszel a nevére… ”
A „Kisbaranyi” sztorit egyébként korábban már Lados István is megerősítette a bíróságon, amikor elmondta, hogy a halottról Zuschlag még fényképet is adott neki azért, hogy – ha fotókat mutatnának az ügyészek a kihallgatáson – fel tudja majd ismerni az elhunytat.
Kullai vallomásának lényege, hogy egyfajta szívességként, úgymond „tiszteletbeli” elnökként vállalta el fiktív egyesületek elnöki pozícióját. Meggyőződése volt akkor, hogy ezek az egyesületek működnek. Pályázni soha nem pályázott, viszont a mások által benyújtott sikeres pályázatok után, az egyesületek számlájára érkezett pénzeket felvette, majd átadta Katusnak, illetve Ladosnak. A mai bírósági tárgyaláson Kullai Tamás több pontban is ellentmondásba keveredett: részben korábbi, az ügyészségen tett vallomásaival, részben önmagával is. Ezért egy idő után dr. Fodor Endre kérdéseivel szemben „sündisznóállást” vett fel, és sorozatos válaszai így szóltak: „Már nem emlékszem…!” 

Ezek is érdekelhetik