Kék hírek, bulvár

2008.08.04. 15:16

Ki ölte meg a tinilányt?

Végre tisztázódhat, ki gyilkolta meg két évvel ezelőtt a 15 éves kiskőrösi lányt. Újra a vádlottak padjára ülhet az ügyben egyszer már jogerősen felmentett férfi, de most nem egyedül.

Noszlopy

Kiderülhet végre, hogy ki ölte meg és ásta el Kiskőrös határában Szabinát (†15). A gyilkossági ügyben most újabb vádemelés történt, eszerint M. Jánost (25) részt vett a bűncselekményben. A vádiratban nem csak ez szerepel, hanem az is, hogy a korábban, jogerősen felmentett D. Sándor (22) végzett Szabinával.
[caption id="" align="alignright" width="250"] Itt találták meg a szerencsétlen lány holttestét
[/caption]

 

 

 

 

 


 

 

 

Az utóbbi évek egyik legrejtélyesebb, legnehezebben bizonyítható gyilkossági ügyében a mai napig nem derült még ki az igazság. Szabina holttestét – mint korában már megírtuk – egy szőlőben ásták ki a homokból, Kiskőrös határában 2006. szeptember 28-án este. Még aznap őrizetbe vették a lány egyik barátját, a bugacpusztaházi D. Sándort, aki hatszor ismerte be, hogy ő követte el – egymaga – a gyilkosságot.

[caption id="" align="alignright" width="300"] A gyilkos kézzel ásta meg a sírt
[/caption]Vallomásai szerint megkívánta a lányt, aki ellenállt. Ez feldühítette, ezért magával hurcolta a szőlőbe, megfojtotta és elásta. Majd a férfi mindent visszavont a bíróságon. Ott derült ki az is, hogy hézagos a bizonyítékok sora, ami pedig van, az több elkövetőre utal. Ezért előbb első fokon, Kecskeméten, majd idén márciusban Szegeden már jogerősen is felmentették, és szabadlábra helyezték D. Sándort.

Ám közben őrizetbe vették a nyomozók Kiskőrösön Szabina egy másik férfi ismerősét, M. Jánost, akinek a vére a lány pólójára került. A férfi beismerő vallomást tett. Állítja, hogy nem ő, hanem D. Sándor gyilkolt, viszont ő is ott volt, és segített a holttest elásásában. M. János ellen vádat emelt az ügyészség. Eszerint a férfi 2006. szeptember 27-én egy Közép-Cebei tanyán szórakozott, ott volt Szabina és a korábbi gyanúsított, D. Sándor is. A lányt este Sándor kísérte haza. A tanyában még beszélgettek, amikor betoppant M. János is. Az ügyészség szerint ekkor, az udvaron cigarettázva vetette fel Sándor Jánosnak, hogy közösüljenek a lánnyal. A két férfi megragadta Szabinát és kivonszolták a dűlőútra, majd egy szőlőtáblába vezették a megfélemlített, zokogva könyörgő lányt. Alulról lemeztelenítették, M. János ráfeküdt, de merevedési probléma miatt nem sikerült az erőszak. Majd D. Sándor következett: ráfeküdt a kapálódzó lányra, ám a visszautasítás miatt feldühödve megragadta Szabina nyakát és megfojtotta. Végül a két férfi kézzel ásott gödröt ásott a laza homokba, és eltemették a holttestet.

[caption id="" align="alignleft" width="250"] Előkerült a lány telefonja is a föld alól
[/caption]D. Sándor korábbi, jogerős felmentése, valamint az M. János ellen benyújtott vádirat különös, és Bács-Kiskun megyében eddig egyedülálló jogi helyzetet eredményezett. Az előzetes letartóztatásban lévő M. János ugyanis vádlottként kerül majd rövidesen bíróság elé, de vélhetően nem egyedül. Néhány napon belül dől el, hogy ott lesz-e mellette a már jogerősen felmentett D. Sándor is. A bugacpusztaházi férfi esetében erre a lefolytatott perújítási eljárás adna lehetőséget. Amennyiben úgy dönt az M. János elleni vádban eljáró dr. Feleky István bíró, akár egyesítheti is majd a két férfi gyakorlatilag egyazon ügyét.
Ebben az esetben, a büntetőperben M. János vádlottként, D. Sándor pedig terheltként – ez is a különleges jogi helyzet miatti, a laikusok számára egyébként érzékelhetetlen különbség – vesz majd részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!