Kék hírek, bulvár

2008.03.25. 18:34

Azt hitte teafű, de drog volt - Huszonöt milliós fogás Tompánál

Nem tudta, hogy kábítószert szállít, azt hitte, teafű van a zacskókban – ezt állította az őt kihallgató kiskunhalasi nyomozóknak az a szerb férfi, aki a hétvégén bukott le a tompai határátkelőhelyen közel 11 kilogramm marihuánával.

Pozsgai Ákos

A drogcsempész húsvét nagyszombatján bukott le a tompai határátkelőhelyen. A szerb férfi ideges viselkedése keltett gyanút a vámosokban, akik a szokásosnál is tüzetesebben vizsgálták át a teherautót, amivel belépésre jelentkezett.

Az útiokmányok szerint Lengyelországba tartott volna az acélárut szállító tehergépkocsi. A jármű két oldalán lévő szerszámos ládáknál és a vezetőfülke hátsó részében fogott szimatot a kábítószer-kereső kutya. Húsz csomagban volt elrejtve a közel 11 kilogramm marihuána, a drog piaci értéke 25 millió forint.

[caption id="" align="alignleft" width="200"] Képünk illusztráció!
[/caption]A szerb férfit a határon őrizetbe vették és másnap, húsvét vasárnap délelőtt, egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a kiskunhalasi bíróság. A kábítószer csempészéssel gyanúsított férfi tagadta, hogy tudott volna a kábítószerről, állítása szerint azt hitte, hogy teafűről van szó, amit egyébként egy szerb férfi bízott rá, hogy vigyen el Csehországba, ahol át kellett volna adnia valakinek.

A nyomozóknak arra a kérdésére, hogy akkor mégis miért rejtette el a „teafüvet”, nem tudott magyarázattal szolgálni, mint ahogy egyelőre azt sem árulta el, hogy pontosan ki volt a megbízója.

A rendőrségnek még lesz mit tisztáznia az ügyben, addig is a szerb férfi a kecskeméti börtönben – ahova még a hétvégén átszállították a rendőrségi fogdáról – gondolkodhat azon, hogy milyen további információkat oszt meg a nyomozóhatósággal.

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik