Kék hírek, bulvár

2008.01.29. 20:56

Újabb 60 autót foglaltak le a másfél milliárd forintos áfacsalási ügyben

Újabb 60 gépjárművet foglalt le ma (kedd), egy Kiskunfélegyháza melletti telephelyen a VPOP akciócsoportja a másfél milliárdos áfacsalásként ismertté vált ügyben, amelynek már hat gyanúsítottja van.

MTI

Katusné Katona Anett százados, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának főnyomozója az MTI-nek elmondta: a telephelyre az Európai Unióból származó gépjárművek importjával foglalkozó bűnözői csoport után nyomozva jutott el a vám- és pénzügyőrség nyomozószolgálata. 

Az elkövetők a gépjárművek után lerótták a regisztrációs adót, azonban az értékesítést terhelő áfát nem fizették be az államháztartásnak, és be sem vallották azt. 

Január 23-án, szervezett akció keretében, a nyomozószolgálat elfogta a bűnözői csoport négy tagját, és biztosítási intézkedésként lefoglaltak 63 autót mintegy 200 millió forint értékben. 

Az államháztartásnak okozott másfél milliárd forintos kár teljes megtérülése érdekében, az elkövetők vagyoni helyzetét vizsgálva  figyelt fel a hatóság a Kiskunfélegyháza melletti telephelyre. Az itt talált, a bűncselekménysorozattal összefüggésbe hozható  további 60 gépjármű felértékelése folyamatban van, de az már most látható, hogy a korábbi lefoglalásnál lényegesen nagyobb értéket képviselnek - közölte a főnyomozó. 

A nyomozás szerint a bűnözői csoport tevékenysége 2006-ig vezethető vissza. Az áfacsalással gyanúsítottak egyike, Görög Tibor ellen még január 23-án elfogatóparancsot adott ki a VPOP, ő jelenleg is ismeretlen helyen tartózkodik. 

A mai akció során került látótérbe az áfacsalás-sorozat hatodik gyanúsítottja, aki még a hatóság megérkezése előtt elszökött a telephelyről, de később elfogták és őrizetbe vették. A további négy gyanúsított közül egy előzetes letartóztatásban van, hárman  szabadlábon védekeznek.

MTI -->

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik