Kék hírek, bulvár

2007.11.08. 08:30

Tinigyilkosság: Visszavonta beismerő vallomásait a 15 éves lány feltézelezett gyilkosa

Egyáltalán nem kizárt, hogy pénteken felmenti és szabadon engedi a Bács-Kiskun Megyei Bíróság a kiskőrösi tinilány meggyilkolásával vádolt fiatal férfit.

N. N. M.

A tizennégy hónapja előzetes letartóztatásban lévő D. S. (22) bűnösségét ugyanis pillanatnyilag meglehetősen kevés bizonyíték látszik alátámasztani.

A rendőrség és az ügyészség változatlanul bizonyos abban, hogy a bugacpusztaházi fiatalember gyilkolta meg a 15 esztendős Szabinát Kiskőrös-Alsócebén. 

Mint azt korábban megírtuk, a lány holttestét egy szőlőben ásták ki a homokból a rendőrök tavaly szeptember 28-án este.


A megelőző éjszaka már harminc-negyven ember és nyomkereső kutya is kutatott a tanyavilágban a tini után, másnap sárkányrepülővel és helikopterrel is a szőlőtáblák fölé emelkedtek. Közben őrizetbe vették gyanúsítottként a lány egyik fiúismerősét, D. S.-t, aki beismerte, hogy ő gyilkolta meg. Elmondta, hogy szexuális indíttatása volt tettének: megkívánta Szabinát, ő azonban ellenállt. Ettől dühbe gurult, és a sötétben 200-300 méteren át a szőlőtáblába hurcolta a lányt, ahol megfojtotta és elásta.

A beismerő vallomást hat alkalommal ismételte meg különböző részletességgel a férfi az eljárás során. Mindannyiszor az ügyvédje is jelen volt, és nem tett észrevételt. Ennek ellenére a néhány hete elkezdődött büntetőperben azonnal közölte dr. Fodor Endre bíróval D. S., hogy erőszak hatására tette a vallomásokat, és mindent visszavon.





Állítása szerint csak hazakísérte a lányt, teáztak, cigarettáztak, és utána távozott a házukból. Semmit sem tud a gyilkosságról, és nem is ő követte el.


A bírósági eljárásban aztán kiderült, hogy gyakorlatilag alig van olyan tárgyi bizonyíték, ami alátámasztaná D. S. bűnösségét. Ami pedig van, az arra mutat, mintha nem is egy, hanem több, akár három tettes lenne. Megtalálták ugyan D. S. strandpapucsának nyomát az udvaron, ám volt mellette két ismeretlen vasutasbakancs-nyom is. Ezek a bakancsnyomok ismétlődtek a szőlőig vezető úton és a szőlőben.

Ráadásul a lány pólóján csak az áldozat vére volt, a vádlott DNS-ét viszont nem lelték. A fiú farmernadrágján sem találtak olyan szennyeződést, ami az áldozattól származott volna.
Ilyen előzmények után az ügyésznő a szerdai perbeszédében már azt mondta: nem kizárt, hogy lehettek D. S.-nek segítői, ám ő végzett a lánnyal. A fiatalember ügyvédje ezzel szemben állítja: csak az erőszak hatására született beismerő vallomás szól védence ellen. A vádlott az utolsó szó jogán pedig megismételte, hogy félrevezette a rendőröket, akadályozta a munkájukat, de soha nem ártott volna a barátnőjének

Ítéletet pénteken fél tízkor hirdet a kétségkívül ellentmondásos ügyben Fodor Endre. A maffiaügyben jeleskedő bíró nehéz döntés előtt áll. Ha ugyanis elfogadja a beismerő vallomásokat, akkor vélhetően elítéli

D. S.-t, ha viszont úgy látja, hogy kevés, illetve nincs tárgyi bizonyíték, akkor felmentő ítéletet kell hoznia.


D. S.-t, ha viszont úgy látja, hogy kevés, illetve nincs tárgyi bizonyíték, akkor felmentő ítéletet kell hoznia. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!