Hírek

2012.12.22. 09:31

Elege lett az almádi gimnázisták szüleinek

Nyílt levélben kérik a Balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium tanárai az intézmény vezetőjének leváltását az oktatási államtitkártól. A levelet a Petíció az Almádi Gimnáziumért elnevezésű Facebook-csoport a közösségi oldalon tette közzé, péntek este a szülők újabb nyílt levélben ugyanezt kérték.

mti

A diákok szüleinek közlése szerint a tantestület nyílt leveléhez kapcsolódva szeretnék kifejezni, hogy egyetértenek a véleményükkel, és az igazgató megbízatásának visszavonására irányuló kérelmüket támogatják.
   
A tanárok Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárnak azt írták: azért kérik Gránásiné Bácsi Tünde igazgatói kinevezésének visszavonását, mert mint vezető és pedagógus hitelét vesztette, illetve a kialakult helyzetben a további magas színvonalú eredményes oktatói-nevelői munkát a vezetésével nem látják megvalósíthatónak. A tanárok szerint az almádi gimnáziumban az igazgató 2012. december 18-án reggel minden előzmény és tájékoztatás nélkül egyenként behívott hét tanárt, és mint írták, az "ötvenes évekre jellemző módon" kihallgatta őket. A nyílt levél szerint a beszélgetésről jegyzőkönyv készült, ezt az iskolatitkár készítette, de a megbízott igazgatóhelyettes is jegyzetelt. A tanárok után 14 végzős diákot hallgattak meg.

"Példátlanul felháborítónak tartjuk a külvilág számára adott igazgatói nyilatkozatot, amely a történtek eltussolására irányul, akárcsak az iskolánkban elhangzott hivatalos csütörtöki igazgatói tájékoztató, amelynek tartalma nem egyezik meg a szerdán nekünk elmondottakkal" - áll a levélben.
   
Hangsúlyozták, hogy az almádi gimnázium politikamentes oktatási intézmény, ahol a pedagógiai programban megfogalmazott értékek szellemében nevelik a diákokat. Azt írták, nem tudják elfogadni, hogy "akár fenntartói utasításra, akár önálló kezdeményezésre az igazgató alapvető állampolgári jogokat sértő, emberi méltóságot megalázó módszerekkel vizsgálatot folytatott állítólagos, névtelen szülői bejelentés kapcsán, ami saját bevallása szerint is alaptalannak bizonyult". Ezzel a pedagógusokat és a diákokat megalázó módszerével az iskolában zűrzavart és a tanárokat és a diákokat megfélemlítő feszült légkört teremtett - áll a nyílt levélben.


 

Ezek is érdekelhetik