Hírek

2008.11.26. 15:56

Vádat emeltek az embercsempészek ellen

Vádemelési javaslattal zárta le a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) annak a négy román állampolgárnak az ügyét, akiket embercsempészettel gyanúsítanak – közölte a nyomozóhatóság szerdán. A négy gyanúsított kilenc moldáv állampolgárnak nyújtott segítséget a román–magyar államhatár illegális átlépéséhez.

mti

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint azért került az ügy a Nemzeti Nyomozó Irodához, mert felmerült, hogy „a bűncselekmény elkövetése szervezetten történt, valamint a nyomozás eredményes lefolytatásához nemzetközi bűnügyi együttműködés vált szükségessé”. A nyomozók megállapították, hogy a négy román állampolgár – a feladatokat egymás között megosztva – haszonszerzésért nyújtott segítséget kilenc moldáv állampolgárnak a román–magyar államhatár illegális átlépéséhez, valamint továbbutazásukhoz.

A négy román állampolgárt június 24-én fogták el, amint kilenc moldáv állampolgárt próbáltak illegálisan eljuttatni Olaszországba. A Nemzeti Nyomozó Iroda szerdán kiadott közleménye szerint az egyik gyanúsított ellen az osztrák és a portugál hatóságok európai elfogatóparancsot adtak ki a többi között emberkereskedelem, személyi szabadság megsértése, kényszerítés és fenyegetés bűncselekménye miatt.

Ezek is érdekelhetik