Hírek

2008.11.27. 11:25

Szén-monoxid mérgezés Ináncson

Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem végződött tragédiával az a szén-monoxid-mérgezés, amely a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ináncson történt; két felnőttet és két gyermeket kellett kórházba szállítani

BAMA

Az encsi rendőrkapitányság ügyeletére szerdán érkezett a bejelentés, hogy egy ináncsi családi házban két nő - 39 és 66 évesek -, illetve két gyermek - öt- és hétévesek - rosszul lettek, feltehetően szén-monoxid-mérgezés miatt. Ezt később a szakértők is alátámasztották - mondta Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

Hozzátette: az elsődleges adatok szerint a színtelen, szagtalan gáz a fűtőberendezésből szivárgott a lakótérbe. A mérgezést egy hozzátartozó észlelte, aki gyorsan kinyitotta az ablakokat, és azonnal értesítette a mentőszolgálatot. A vizsgálatokból kiderült, hogy a gáz levegőben lévő koncentrációja majdnem elérte a kritikus mértéket.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt években előfordultak olyan tragédiák, amelyeket szén-monoxid okozott. A gyilkos gáz levegővétellel kerül a szervezetbe, a magas szén-monoxid-koncentráció rövid időn belül halált okoz - emlékeztetett rá Dobi Tamás.

Ezek is érdekelhetik